Afyon’da görev yaparken kısa bir süre önce atandığı Zonguldak’ta incelemelerini sürdüren Vali Mustafa Tutulmaz’ın bugün ki adresi spor tesisleri oldu.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait Olimpik Sporcu Fabrikası’nı ziyaret eden Vali Tutulmaz’ın, antrenman salonları ve Gençlik Merkezi’ndeki incelemeleri sırasında Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ve Spor Şube Müdürü Gazel Güven başta olmak üzere diğer tüm şube müdürleri hazır bulundu.

Türkiye’de sayılı tesisler arasında gösterilen Olimpik Sporcu Fabrikası’yla ilgili Yüksel’den brifing alan Tutulmaz, bu sırada fabrika içindeki spor salonu ve branş antrenman salonlarının fiziki durumu, kapasitesi ve ayrıca uygulama halindeki spor faaliyetleri hakkında bilgiler edindi.

Tesislerin yanı sıra Vali Tutulmaz’a, ildeki Milli sporcularla ilgili bilgiler de aktarıldı. Belli başlı branşlarda Milli seviyeye ulaşan sporcular hakkında bilgi sahibi olan Tutulmaz, söz konusu sporculardan ilerleyen dönemlerde ulusal ve uluslar arası alanlarda dereceler beklediğini dile getirdi.

Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, ziyaret sırasında Vali Tutulmaz’a bu yıl ki spor yatırımları projeleri arasında yer alan ve 2021 yılında tamamının bitirilmesi hedeflenen projelerle ilgili bilgiler verdi.

2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un maçlarını oynadığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın zeminini yenileneceğini aktaran Yüksel, ayrıca tartan zeminli pist ile istinat duvar yapım işinin de söz konusu projeye dahil olduğunu kaydetti.

Yüksel, statla birlikte merkez ve ilçelerde spor salonu, yüzme havuzu, gençlik merkezi, zemin yenileme ve çevre düzenlemesi gibi toplam 21 projenin 2021 yılı sonuna kadar Zonguldak’a kazandırılacağı aktardı. Haber-Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi