ZONGULDAK’TA, mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait Üzülmez Gönül Alışır futbol sahası yeniden amatör futbol kulüplerinin hizmetine girecek.

Toprak zeminli olduğu için 2009 yılında futbola kapatılarak kaderine terk edilen tesisle ilgili 10 yıl aradan sonra sevindirici gelişme yaşandı. Yeniden futbola kazandırılmak istenen tesisin Milli Emlak Müdürlüğü’nden Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne tahsisi için resmi yazışmalar başladı. Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’in girişimleri neticesinde hızlanan yazışmaların kısa sürede sonuç bulması bekleniyor.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü, mülkiyet tahsis işlemlerinin bitmesinin ardından hazırlayacağı projeyle birlikte sahanın yapımı için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığı’na başvuru yapacak. Proje, kabul görmesinin ardından saha ve tesis yapımı için ihale süreci başlayacak.

ZEMİN, TRİBÜN VE TESİS BİNASI YAPILACAK

2020 yılı yatırım projeleri kapsamına alınması kuvvetli ihtimal olan Üzülmez Sahası projesi, Zonguldak amatör futbolunda büyük bir heyecan ve mutluluk oluşturdu. Merkezde yeteri sayıda saha olmadığından dolayı belli başlı bir-iki sahada yoğunlaşan maç trafiğini hafifletecek saha, yapımı tamamlandığında amatör futbolun önemli eksikliğini giderecek.

Öte yandan Üzülmez sahası projesi, zemin, tribün ve tesis binası şeklinde üç ana unsuru kapsayacak şekilde hazırlanacak. Zemini sentetik çim olacak sahanın tıpkı eksiden olduğu gibi her iki tarafında tribün olacak. Proje, futbolcu, kadın ve erkek hakem soyunma odaları ile idari personel odasının yer alacağı tesis binasıyla birlikte eksiksiz tamamlanacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi