2. Lig Kırmızı grupta Play-Off yarışı veren Zonguldak Kömürspor, hafta arası maçında kendisi gibi Play-Off hattında yer alan üstelik hiç yenilgisi olmayan ve deplasmanda hiç gol yemeyen Karacabey Belediyespor’la yenişemedi. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki karşılaşma, başladığı gibi golsüz berabere sona erdi.

Zonguldak Kömürspor, iç saha mücadelesinde sahaya Yüksel Egemen Yaylı, Mevlüt Çelik, Eyüp Akcan, Aykut Emre Yakut, Hakan Çevik, Mümin Uyar, Ömer Talha Nergiz, Fatih Bektaş, Emre Kara, Embiya Ayyıldız ve Oğuzhan Matur ilk 11’iyle çıktı.

Normalde ilk 11’de oynamaya hazırlanan stoper Oğuzhan Yazıcı, maçtan bir gün önce yaşadığı rahatsızlık nedeniyle son anda kadrodan çıkarıldı. Yazıcı’nın yerini Mevlüt Çelik aldı.

Zonguldak Kömürspor ilk yarıda rakip kalede pozisyonlar geliştirdi.

Aykut Emre 10’uncu dakikada ceza sahası dışından sert vurdu, üst direği az farkla auta gitti.

26’ncı dakikada Emre Kara kornerden ortaladı. Embiya kafayla tamamladı, top kalecinin elleri arasında kaldı.

38’inci dakikada Aykut Emre bir şut denemesinde daha bulundu, köşeye giden topu kaleci kornere çeldi.

Kırmızı-Lacivertliler, yakaladıkları bu pozisyonlarda topu gole çeviremedi. Bu sırada rakibe de çok fazla pozisyon imkanın tanınmadı. Savunmada pür dikkat oynayan Zonguldak Kömürspor adeta etten duvar ördü. İlk yarı golsüz tamamlandı.

İkinci yarı topun kontrolü Karacabey Belediyespor’daydı. Konuk ekip oyuna istediği gibi yön verdi. Zonguldak Kömürspor son yarım saatlik bölümde yaptığı ardı sıra değişikliklerle hem orta sahayı, hem de hücum hattını güçlendirdi. Bu değişikler üzerine oyuna dahil olan Ercüment ve Emin’in yanı sıra Fatih Bektaş ve Ömer Talha gibi çabuk adamlarla kontra atak fırsatları kollayan temsilcimiz, nadir geliştirdiği 3’üncü bölge ataklarda topu çerçeveyle buluşturamadı.

Maçta uzatma süresi oynanırken, konuk Karacabey yüzde 100’lük gol pozisyonunu değerlendiremedi. Kaleci Egemen, bir anlık konsantrasyon kaybı yaşayınca topu önünde bulan Karacabeyli forvet, boş kaleye yuvarladığı topu dışarıya attı. Bu sırada yürekler ağızlara gelirken, pozisyonun autla sonuçlanması kırmızı-lacivertlilere derin bir oh çektirdi. Karşılaşma 0-0 sona erdi.

Bu sezon ki ikinci beraberliğini alan, genel gidişatta yenilmezlik serisini 3, iç sahada ise 4 maça çıkaran Zonguldak Kömürspor, genel puantaj tablosunda puanını 14’e çıkardı.

Elmas, 9’uncu hafta maçında 9 Ekim Pazar günü Ankara deplasmanda Etimesgut Belediyespor’un konuğu olacak.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: 0 KARACABEY BELEDİYESPOR: 0

STAT: Karaelmas Kemal Köksal

HAKEMLER: Volkan Okur, Mustafa Onur Özgenç, Hakan Akkaynak

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Yüksel Egemen Yaylı, Mevlüt Çelik, Eyüp Akcan, Aykut Emre Yakut (dk. 81 Emin Altunay), Hakan Çevik, Mümin Uyar, Ömer Talha Nergiz (dk. 81 Hüseyin Yılmaz), Fatih Bektaş (dk. 90+1 Ertuğrul Şenlikoğlu), Emre Kara, Embiya Ayyıldız (dk. 61 Ercüment Eray Ataklı), Oğuzhan Matur

TECO KARACABEY BELEDİYESPOR: Veysel Sapan, Yusuf Erdem Gümüş, Ahmet Eren (dk. 84 Tugay Adamcıl), Caner Koca, Bekir Can Kara (dk. 84 Fatih Aktay), Kadir Turhan, Uğur Mustafa Türk (dk.90+3 Abdullah Balıkçı), Mustafa Diler (dk. 65 Vedat Bora), Onur Karakabak, Ulaş Zengin, Devrim Taşkaya (Dk. 65 Ömer Kuşan)

SARI KART: Dk. 51 Mümin Uyar (Zonguldak Kömürspor), Dk. 34 Yusuf Erdem Gümüş, DK. 64 Ulaş Zengin (TECO Karacabey Belediyespor

TOPLU SONUÇLAR

Adıyaman FK-Etimesgut Belediyespor:0-0

Pazarspor-Kocaelispor:1-3

VanSpor-Diyarbekirspor:1-1

1461 Trabzon-Kastamonuspor: 1-1

Zonguldak Kömürspor-Karacabey: 0-0

Uşakspor-Serik Belediyespor: 0-1

Kırklareli-İskenderunspor: 0-2

Saat 19.00 Fethiye-Ankara Demir

Saat 19.00 Balıkesirspor-Kırşehir

Saat 19.00 Buca 1928-Sarıyer

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi