*** Zonguldaklı teknik direktör Zafer Turan, Kırmızı grupta haftalar öncesinden garantilediği şampiyonluk kupasını, dün 1-0’lık galibiyetle sonuçlanan Vanspor maçının ardından aldı. 52 yaşındaki tecrübe, büyük emek verip kazandığı kupayla zafer pozu verdi.

2. Lig Kırmızı grupta Eyüpspor’u çalıştıran Zonguldaklı teknik direktör Zafer Turan, 38 hafta süren maratonu 92 puanla tamamlayarak şampiyonluğa ulaştı. 52 yaşındaki deneyim, kariyerinde ilk olma özelliği taşıyan şampiyonluğu haftalar öncesinden garantilemişti.

Kötü geçen sezonun ardından yine Zafer Turan idaresinde iyi bir yapılanma içine giren Eyüpspor, 20 takımın yer aldığı Kırmızı grupta adeta fırtına gibi esti. Olağan üstü seviyede bir performans ortaya koyan İstanbul ekibi, skor başarısı yönünden tüm istatistikleri alt üst etti.

Eyüpspor, oynadığı 38 maçta sadece 2 yenilgi aldı. 3’üncü ve 12’nci haftalarda biri Karacabey, diğeri Turgutluspor karşısında yenilgi kazası yaşayan Kırmızı grup şampiyonu, diğer kalan 36 maçın 28’ini galibiyet, 8’ini beraberlikle sonuçlandırdı.

Şampiyon, 4 ila 11’inci haftalar arasında üst üstte 8, 13 ila 38’inci haftalar arasında ise 26 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı. Birinci yenilmezlik serisinde 8 maçın tamamını galibiyetle kapatan Eyüpspor, ikinci yenilmezlik döneminde 19 galibiyet, 7 beraberlik aldı. Genel tablo itibariyle 92 puan toplayan Eyüpspor takımı, en yakın takipçisi Sakaryaspor’a 17 puan fark atarak şampiyonluğa ulaştı.

Bu yönüyle grupta büyük fark yaratan Eyüpspor, enlerde de başı çekti. 82 gol atıp, 25 gol yiyen takım, en fazla gol atan ve en az gol yiyen takım oldu. +57 gol averajıyla en iyi gol averajına sahip Kırmızı grup ekibi, skorer takım kimliğiyle bu kategorinin en iyisi oldu.

Golcü takımda 3 futbolcu çift haneli rakamlara ulaştı. 12 gol atan Taha Balcı takımın en golcüsü olurken, 11 golle Muhammed Akaslan ile 10 golle Sadık Baş iki ve üçüncü sırayı aldı. Bu üç ismin dışında 16 farklı futbolcu golleriyle skora katkı sağladı.

KUPA SEVİNCİNİ EVİNDE YAŞADI

Eyüpspor, şampiyonluğu haftalar öncesinden garantilemesine rağmen kupa sevincini sezonun son haftasında evinde yaşadı. Vanspor galibiyetinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen törende kupayı havaya kaldıran eflatun-sarılı takım, 2020-2021 futbol sezonu Kırmızı grup şampiyonu olarak tarihe geçti.

Yönetiminden teknik ekibine, futbolcusundan malzemecisine kadar tüm herkesin büyük sevinç ve coşku gösterisinde bulunduğu törende kuşkusuz en büyük mutluluğu Zonguldaklı teknik direktör Zafer Turan yaşadı. 52 yaşında kariyerinin zirvesine çıkan Turan, tek sorumlu teknik direktörlük kariyerinde ilk olma özelliği taşıyan şampiyonluk kupasıyla haklı bir sevinç yaşadı.

Kupayla zafer pozu veren şampiyon, daha sonraki anlarda sevincine ekibini de dahil ederken, futbolcular şampiyonlukta büyük rolü olan hocayı omuzlara alarak havaya attı. Zonguldaklı teknik adamın şampiyonluğu memleketinde de büyük sevinç oluşturdu. Spor kamuoyu Zafer hocayı kutlayan mesajlar yayınlayarak sevince ortak oldu.

ZONGULDAKLILAR SEZONU

Öte yandan, bu sezon profesyonel futbol liginde Zonguldaklı teknik direktörlerin sezonu oldu. Zafer Turan Eyüpspor 2. Ligden 1. Lige, Şenol Demir Diyarbekirspor’u 3. Ligden 2. Lige çıkardı. Zonguldaklılar’ın biri İstanbul, diğeri Diyarbakır’daki bu büyük başarısı, Zonguldak’a ve antrenör camiasına onur yaşattı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi