2. Lig Kırmızı grupta 17’nci haftaya girildi. 24 puanla 10’uncu sırada yer alan Zonguldak Kömürspor, 4 Aralık Pazar günü deplasmanda Uşakspor’la karşılaşacak. 13 puana sahip rakip, haftaya düşme potasında girdi.

Puantaj tablosuna bakıldığında kolay gibi görünen maç, aslına bakarsanız en zor maçlardan biri olacak. Bu yüzden Şenol Demir ve öğrencileri hafta sonundaki maç öncesi oldukça temkinli davranıyor.  Rakibin hafife alınması gibi aksi bir tutum Uşak’ta hiç beklenmedik bir sonuç ortaya çıkarabilir. Dolayısıyla kırmızı-lacivertli takım, tıpkı geçen hafta lider Bucaspor 1928 karşısında ortaya koyduğu istek dolu futbolunu Uşak’ta da aynı ciddiyet ve konsantrasyonla sergilemeli. Moral-motivasyon yönünden de üst seviyede olmak, kırmızı-laciverti takımın futboluna artı yönler katacak.

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Sarıyer yenilgisinin ardından aldığı Bucaspor beraberliğiyle son iki maçı galibiyet sessizliğiyle geride bırakan Zonguldak Kömürspor, çıkış maçı gözüyle baktığı Uşakspor hazırlıklarına start verdi. Kırmızı-Lacivertli takım, haftanın ilk antrenmanını Kilimli sahasında yaptı.

Teknik direktör Şenol Demir, antrenman öncesi bir araya topladığı futbolcularını, Bucaspor karşısında ortaya koydukları futbol ve mücadeleden dolayı kutladı. Demir, bu futbolun sürdürülebilir hale getirilmesini istedi, ardından da Uşakspor’la oynayacakları maça değindi.

Rakibin puantajdaki durumunun kimseyi aldatmaması gerektiğine dikkat çeken Demir, en zor deplasman maçlarından birini oynayacaklarına işaret etti, futbolculardan hafta boyunca tam konsantre olmalarını istedi.

UŞAKSPOR’U TANIYALIM

Zonguldak Kömürspor’un 17’nci hafta rakibi, sancılı bir lig sezonu geçiriyor. İlk 10 haftayı galibiyet suskunluğuyla geride bırakan Uşakspor, 11 ila 14’üncü haftalarda 3 galibiyet, 1 beraberlikle hiç yenilmedi. 4 maçlık serinin ardından Uşakspor, son iki maçı üst üstte yenilgilerle kapattı.

Sezonun ilk maçından yenilgiyle ayrılan Uşakspor, 3, 4 ve 5’inci haftaları beraberlik serisiyle tamamlandı. Bu serinin ardından Uşak ekibi, 5 maç üst üstte mağlup oldu.

10 maçta 3 puanla düşme potası takımları arasına giren Uşakspor, 4 maçta 10 puanla iyi bir çıkış süreci yakaladı. Bu seri rakibi 13 puanla 15’ini sıraya kadar çıkardı. Sadece 4 maç süren yükselişin ardından rakip, 15 ve 16’ncı haftalarda yenilgi üzerine yenilgi aldı.

Bu hafta itibariyle oluşan puantaj tablosunda Uşakspor, 13 puanla 18’inci sırada yer alıyor. Pazarspor, Diyarbekirspor ve Kırşehir FK ile düşme potasını oluşturan Uşakspor, Zonguldak Kömürspor maçıyla kendi sahasında 9’uncu maçını oynayacak.

Rakip, kendi evinde 8 maçta sadece 1 kez galip gelirken, diğer 7 maçın 2’sini berabere, 5’ini yenilgiyle noktaladı.

Uşakspor’un Adıyaman FK ile oynadığı son lig maçında kadrosunu Vedat Böyükgül, Sezer Gündüz, Murat Şenol, Sefa Kahraman, Şamil Başaran, Muzaffer Kahraman, Onurcan Güler, Murad Han Gönen, Resul Türkkalesi, Erhan Tatlıdil ve Ömer Faruk Vanbirdi oluşturdu.

Doğan Çamlı, Sefer Kanıtemiz, Alperen Kahraman ve Ahmet Şahin ve İbrahim Demir oyuna sonradan giren futbolcular oldu.

18 maçta 10 golü bulunan Uşakspor’da Muzaffer Kahraman 4 golle en golcü isim.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi