Haftayı Şanlıurfaspor galibiyetiyle kapatan Zonguldak Kömürspor Uşakspor maçına konsantre oldu. Haftalar sonra gelen galibiyet, Kırmızı-Lacivertliler’in Pazartesi idmanına yansıdı. Takımda teknik ekipten futbolculara kadar tüm herkesin moralinin üst seviyede olduğu görüldü.

Şanlıurfaspor galibiyetiyle 48 gün aradan sonra 3 puan sevinci yaşayan Zonguldak Kömürspor, galibiyetin moral-motivasyonu içinde. 18 Kasım Çarşamba günü deplasmanda Uşakspor’la karşılaşacak takımda yüzler uzun zaman sonra güldü. Morallerin üst seviyede olması takımın Pazartesi idmanına yansıdı. Sabah saatlerinde sentetik zeminli Fener sahasında yapılan idmanda teknik direktör Mustafa Dalcı da, futbolcular da keyifli bir idman programı geçirdi.

Takım bu gece yola çıkıyor

Çarşamba günü oynanacak zorlu karşılaşmanın hazırlığını tamamlayan Zonguldak Kömürspor, taktik yönden uygulama çalışması yaptı. Mustafa hoca, kafasındaki 11’i şekillendirirken kadroda bir-iki noktada değişikliğe gitti. Kırmızı-Lacivertli çalıştırıcı, Şanlıurfaspor maçında oyuna girdikten sonra golünü atan Tezcan’ı ilk 11’de oynatmaya hazırlanıyor. Forvetteki bu değişimin yanı sıra sarı kart cezalısı Aykut Emre’nin yerine Oktay Pop ilk 11’de görev alacak. Bu iki değişiklik dışında Şanlıurfaspor galibiyetini getiren kadro bozulmayacak.

Rakibin artı ve eksi yönlerine göre taktik geliştiren Dalcı, prova uygulamasında oyuncularında pür dikkat istedi. Rakiple ilgili elde edilen analizler doğrultusunda takıma taktik veri yüklemesi yapan hoca, çalışmayı sık sık yarıda keserek uyarılarda bulundu. Son idmanın ardından kampa giren takım, bu sezon ki 5'inci deplasman maçı için gece saatlerinde yola çıkacak.

Serbay sakat, Aykut Emre cezalı

Zonguldak Kömürspor’da hafta arası maçı öncesi iki eksik var. Sakatlık problemi devam eden Serbay ile 4 sarı kart sınırını ihlal eden Aykut Emre deplasman maçında olmayacak. Serbay, sakatlığı nedeniyle Şanlıurfaspor maçında da forma giymemişti.

Zaten sakatlık problemi yaşayan ve bu sürede 4 sarı kart sınırını aşan Aykut Emre bir maçlık ceza döneminde tedavisine devam edecek. Sakat sakat oynadığı Şanlıurfaspor maçında 42’nci dakikada oyundan çıkmak zorunda kalan genç orta saha, oyundan çıktığı sırada gördüğü sarı kartla bu sezon ki 4’üncü sıra kartını görerek takımda 4 sarı kart ihlalinden dolayı cezalı duruma düşen ilk futbolcu oldu. Orta alan oyuncusu İnegölspor, Sancaktepe FK ve Hekimoğlu Trabzon maçlarında da sarı kart görmüştü.

Öte yandan takımda 3 sarı kartı bulunan Hakan Çevik, Emre Kara ve Sinan Uzun Uşakspor maçında sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek.

Puan ya da puanlar umut ediyor

Teknik direktör Mustafa Dalcı, Şanlıurfaspor galibiyetiyle haftalar sonra aldığı 3 puanın devamını Uşak’ta getirmek istiyor. Puana odaklı çalışmalarla oyuncularını zorlu 90 dakikaya hazırlayan hocanın parolası “yenemiyorsan yenilme”.

3 puan olmazsa Uşak'tan en azından 1 puanla dönmeyi planlayan Kömürspor’un teknik patronu, böylelikle 10 ila 13’üncü haftalarda oynayacağı 4 maçtan 10 puan hedefine biraz daha yaklaşmayı arzu ediyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi