Eski Milli futbolcu Tümer Metin, futbol kariyerinde önemli bir yere sahip Zonguldakspor Kulübü’nün başlatmış olduğu ‘Madenci Forması’ projesine destek olmak için sorumluluk üstlendi.

Metin, yorumculuk yaptığı Stadyum programında hem forma projesini tüm Türkiye’ye tanıtacak, hem de belli sayıda satın alarak kulübe katkı sağlayacak.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta uzun yıllar forma giyen Zonguldaklı eski Milli futbolcu Tümer Metin, 1994-1997 sezonları arasında formasını giydiği ve futbol kariyerinde önemli bir yere sahip Zonguldakspor’un şimdiki adıyla Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün başlatmış olduğu Madenci Forması projesine destek verecek.

Futbolu bıraktıktan sonra televizyon programlarında futbol yorumcusu olarak boy gösteren ve son iki yıldır TRT Spor’da Ersin Düzen’in hazırlayıp sunduğu Stadyum programına yorumlarıyla renk katan Tümer Metin, hem Türkiye’de, hem de yurt dışında büyük bir kitleye hitap eden programda forma projesinin tanıtımına katkı sağlayacak.

Usta yorumcu, hafta sonunda konu olarak ele alacağı Madenci Forması projesinin kulüp tarafından hayata geçiriliş amacını anlatıp, kulüp ve şehir için önemine vurgu yapacak.

Zonguldaklı futbol adamı, tanıtımla kalmayıp 100 TL’den satılan formalardan belli sayıda satın alarak kulübe ekonomik yönden katkı sağlayacak.

Tümer Metin’in bu sorumlu ve duyarlı davranışı, Zonguldak Kömürspor Kulübü’nde büyük bir memnuniyet oluşturdu. Kulüp yönetimi, Tümer Metin gibi Türk futboluna malolmuş Zonguldaklı ünlü isimlerin projeye imkanlar ölçüsünde destek vermesini bekliyor.

-MADENCİ FORMASI PROJESİ

2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor Kulübü tarafından Aralık 2019’da hayata geçirilen Madenci Forması projesinin amacı, hem şehit madencilerin isimlerini yaşatmak, hem de ekonomik yönden sıkıntı içindeki kulübe maddi gelir sağlamak.

Matemi temsil eden siyah renk tonlarının hakim olduğu, ön yüzünde madenci bareti, üzgün maden işçisi figürü, facianın yaşandığı tarih ve saat, arka yüzünde ise 263 maden şehidinin tek tek isminin yazılı olduğu 67 numaralı madenci formasıyla birlikte şehit maden işçilerinin isimleri ölümsüzleştirildi.

Bu yönüyle büyük değer taşıyan forma, ayrıca mücadele ettiği 2. Lig Beyaz grupta kümede kalma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor Kulübü’ne maddi yönden gelir sağlayacak. Kulüp yönetiminin 100 TL olarak sabitlediği ücret karşılığında satışa çıkarılan formaların bugüne kadar bine yakını satıldı.

Projede, sezon sonuna kadar 10 bin rakamını görmek isteyen kulüp yönetimi, satışların hızlanması açısından büyük çaba harcıyor. Kısa bir süre önce formaların tanıtımı için duygusal ve bir o kadar da ses getiren klip hazırlatan yönetim, projenin daha fazla kitleye hitap etmesi açısından hem il, hem de il dışı bazında ünlü isimlerle temaslarını sürdürüyor.

İlk olarak Tümer Metin’le temasa geçerek forma hediye eden kırmızı-lacivertli yönetim, Fenerbahçe’nin yeni transferi Zonguldaklı Mesut Özil’e de forma jestinde bulunup projeye destek isteyecek.

Öte taraftan formaların satışı Merkez Çarşısı'nda Hidayet Yılmaz'ın işletmeciliğini yaptığı Baran Spor Mağazası'nda devam ediyor. İl ve yurt dışı talepler için, Kulüp Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk'le (0 536 502 67 67) irtibata geçilebilir.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi