Bir dönem Türk futboluna damgasını vuran Zonguldakspor’un efsane amigolarından Erol Atalar, namı diğer Amigo Erol son yolculuğuna uğurlandı. Uzunmehmet Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde Amigo Erol’un tabutunun üzerine, yıllarca sırtında büyük bir gururla taşıdığı Zonguldakspor forması konuldu.

Uzun zamandır kanser tedavisi gören ve Sarıyer maçının oynandığı 20 Kasım Pazar günü 66 yaşında hayatını kaybeden Amigo Erol, Zonguldak’ta derin bir üzüntü oluşturdu. Acı haberi duyan sevenleri ve arkadaşları, sosyal medya üzerinden yaptıkları taziye paylaşımlarıyla Atalay ailesinin acısına ortak oldu.

Vefatının ardından cenazesi Zonguldak’a getirilen Amigo Erol için bugün Uzunmehmet Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, spor ve siyaset dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Zonguldak Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan vekili Bünyamin Babaiban, Zonguldakspor teknik direktörü Şenol Demir törene katılanlar arasında yer aldı.

Bir döneme damgasını vuran Amigo Erol efsanesiyle büyüyen mevcut tribün liderleri de cenaze törenine iştirak etti. Derin üzüntü içinde olan tribün liderleri, son görevlerini yerine getirdikleri Amigo Erol’un adını, bundan sonraki süreçte tribünlerde yaşatacak.

Merhum Atalay, törenin ardından toprağa verildi.

Öte yandan, cenaze törenine Filyos’tan katılan Zonguldakspor sevdalısı Mustafa Uzun, yakın arkadaşı Amigo Erol’u gözü yaşlı bir şekilde anlattı.

Erol Atalay'ın hayatını Zonguldakspor’a adadığını, takımın başarısı için yapmadığı şeyin kalmadığının altını çizen Uzun, “Vefat haberini aldığımda çok üzüldüm. Erol kardeşimizi çok iyi tanırım. Uzun yıllardır İstanbul’da yaşıyordu. Telefonla sık sık görüşürdük. Bu yaz Filyos’a gelecekti. Rahatsızlığı nedeniyle gelemedi. Zonguldakspor’un başarısı için çok uğraştı, çok çabaladı. Tribünlerin sevdiği, değer verdiği bir insandı. Zonguldakspor tribünleri bir değerini daha yitirdi. Allah mekanını cennet eylesin. Ailesi ve Zonguldakspor camiasının başı sağ olsun” şeklinde konuştu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi