2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un içeride-dışarıda her zaman artı gücü olan taraftarlar dernek kurdu. Tribün liderlerinin kurucu üye olarak bir araya geldiği dernek, resmi prosedürleri yerine getirilmesiyle birlikte faaliyetlerine başladı.

Yıllarca Genç Zonguldaklılar ve UltrasElmas adıyla Zonguldak Kömürspor’un yanında yer alan, iki sezon önce “Zonguldakspor” pankartı altında birleşerek tem yumruk olan tribün liderleri, kısa bir süre yaptıkları toplantıda fikir birliğine vararak dernek kurma kararı aldı. Bunun üzerine Zonguldak Dernekler Müdürlüğüne resmi başvuruda bulunarak gerekli olan evrakları tamamlayan tribün liderlerinin yer aldığı dernek, “Zonguldakspor Taraftarları Dayanışma ve Yardımlaşma” adıyla kuruldu.

Kuruluş aşamasının tamamlanmasının ardından kurucu üyeler arasında yer alan Cevat Laçin, Miraç Balcı, Taner Arslantürk, Bora Amasralı, Zeki Beybeyoğlu, Aydın Aydın, Sercan Akar, Alper Kadir İnan Kilise Yaman Restaurant’ta düzenledikleri basın açıklamasıyla derneğin kuruluş amacını ve faaliyetlerini spor medyasıyla paylaştı.

İlk etapta 1 TL'lik sembolik ücret karşılığında üyelik çalışmalarına başlayarak merkez ve ilçelerde Zonguldak Kömürspor’a gönül veren tüm herkesi dernek bünyesinde toplayacak olan dernek yönetimi, böylelikle daha geniş kitleye hitap ederek kısa sürede gücüne güç katacak.

Zonguldak Kömürspor'a destek konusunda yine her zaman ki gibi ön safta yer alacak dernek, ayrıca sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket edip ihtiyaç sahibi aileler ile vatandaşlara el uzatacak.

Kırmızı-lacivertli camiaya hareketlilik kazandıracak Zonguldakspor Taraftarları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin başkanlığını Cevat Laçin üstlendi. Miraç Balcı'nın başkan yardımcısı olarak görev aldığı yönetimde, Zeki Beybeyoğlu Basın Sözcüsü ve Tribün Sorumlusu, Bora Amasralı Genel Sekreter, Taner Arslantürk Genel Sayman sorumluluğu aldı. Aydın Aydın, Sercan Akar ve Alper Kadir İnan ise yönetim kurulu üyesi olarak derneğe hizmet edecek.

Başkan Laçin, derneğin Zonguldak’ın iller arasında kültür elçisi olacağını belirterek, “Zonguldak Kömürspor’un 12’nci gücü olarak yıllardır tribünlerin içindeyiz. Derneğimizi hızlı bir şekilde kurup çalışmalarımıza başladık. Merkez ve ilçelerde organize olup, kısa bir süre içinde büyüyeceğiz. Üyelik çalışmalarımız olacak. Aidat ücretini sembolik olarak 1 TL olarak belirledik. Derneğimiz Zonguldak Kömürspor’un artı gücü olacağı gibi şehrimizin iller arası kültür elçisi olacaktır. Türkiye’de ayak basmadığımız yer yok. Takımımızı, şehrimizi bundan sonra dernek çatısı altında daha iyi temsil edeceğiz. Şehrimize yakışır bir sivil toplum örgütü haline geleceğiz. Futbolun dışında sosyal sorumluluk bilinciyle hareket edip ihtiyaç sahibi aileler, vatandaşlarımız ve taraftarlarımızın her zaman yanında olacağız. Hiçbir siyasi bağımız yoktur, olamaz. Bu böyle biline. Yıllarını tribünlere vermiş arkadaşlarla yola çıktık. Camiamıza hayırlı olsun” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi