2. Lig Beyaz grupta 2021-2022 sezonunun ilk yarısı, profesyonel futbol liglerinde nadir görülecek bir puantaj sıralamasına sahne oldu. 18 takımlı grupta açık ara farkla lider Pendikspor haricindeki 2 ila 15’inci sırada yer alan takımlar arasında puan farkı yok denecek kadar az. 28 puanla ikinci sırada yer alan Amed Sportif ile 15’inci sıradaki Tarsus İdmanyurdu arasındaki puan farkı 8. Bu iki takım arasında yer alan diğer takımların sahip olduğu puanlar, 21 ila 27 arasında 1’er puan farkla değişiyor. Bu durum ilk yarı itibariyle farklı bir yarış ortaya çıkardı. Mevcut puan tablosunda ne Play-Off’taki takımların durumu garanti, ne de düşme potasındaki takımların durumu belirgin.

Üstte ve alttaki takımların belli bir hedef peşinde olması, ligin ikinci yarısına farklı bir heyecan getirecek. 15’inci sıradaki Tarsus İdmanyurduspor bile düşme potasının hemen bir basamak üzerinde yer almasına karşın Play-Off hesapları yapıyor. 21 puanla 14’üncü sırada yer bulan temsilcimiz Zonguldak Kömürspor da haliyle Play-Off şansı hala devam eden takımlar arasında yer alıyor.

Bu şansı ikinci yarıda artırmak isteyen Zonguldak Kömürspor, mevcut kadrosunu devre arası transferleriyle güçlendirecek. İkinci yarıya ilk yarıya göre daha güçlü bir takım kadrosuyla çıkacak kırmızı-lacivertliler, önce tehlikeli bölgeden hızla uzaklaşıp sonra Play-Off yarışına ortak olmak istiyor.

"YARIŞIN İÇİNDE OLMAK İSTİYORUZ"

Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Şenol Demir, uzun yıllar profesyonel futbolun içinde olduğunu, puantajdaki bu durumla ilk defa karşılaştığını belirtti. Her ne kadar 14’üncü sırada olmalarına karşın Play-Off’la arada sadece 4 puan fark olduğunu anımsatan Kırmızı-Lacivertli teknik adam, ikinci yarıda daha iyi skorlarla bu farkı kapatıp sezon sonu itibariyle Play-Off heyecanı yaşamak istediklerini söyledi.

İkinci yarının ilk yarıdan daha zorlu ve çetin geçeceğine dikkat çeken Elmas’ın teknik patronu, “İlk yarıyı 21 puanla tamamladık. Bu bizim için yeterli bir puan değil. 25’ün üzerinde bitirebilirdik. Sonuç olarak ilk yarıyı geride bıraktık. Kısa bir devre arası boşluğunun ardından ikinci yarıya başlayacağız. İlk maçımız 16 Ocak’ta deplasmanda Akhisarspor’la oynayacağız İyi başlamak istiyoruz. İlk yarının son iki haftasında oynadığımız Tarsus İdmanyurdu ve Isparta 32 Spor maçlarında iyi futbol oynaya koyduk. Futbol ve netice olarak çıkışımız söz konusu. Bunu ikinci yarıda da sürdürmeliyiz. Devre arası tüm takımlar takviye yapacak. Puantajdaki durum itibariyle bütün takımlar bir hedef peşinde. Kimse yarıştan kopmuş değil. Herkesin bir umudu var. Biz de umutluyuz. Dolayısıyla tüm takımlar için zor bir ikinci yarı olacak. Yarışın içinde olmak istiyoruz” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi