Zonguldak, profesyonel futbol ve voleybolun ardından basketbolda da yerini oldu. Zonguldaklı Kanat Tan’ın Kulüp Başkanlığı’nda “Zonguldak Spor Basket 67” adıyla kurulan kulüp, ilk etapta kadın basketbol branşında faaliyet gösterecek. İstanbul ağırlıklı yönetim kurulunda Zonguldak’tan ve Türkiye’nin dört bir yanından çok önemli iş adamları var. Kırmızı-Lacivert renklerden oluşan “Zonguldak Spor Basket 67”nin armasında Zonguldak ve madenciyi simgeleyen madenci bareti, kazma ve çekiç yer alıyor.

Kuruluşunun ardından Türkiye Basketbol Federasyonu’na (TBF) müracaatını yapan Zonguldak Spor Basket 67, 2022-2023 basketbol sezonunda Zonguldak’ı, Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nde temsil edecek. Üst düzey seviyede oyunculardan kurulacak takımı, daha önce Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor’da görev yapmış Murat Başman çalıştıracak.

Kasım ayında başlaması planlanan yeni basketbol sezonu için hazırlıklara Eylül ayında Zonguldak’ta start verecek olan kadın basketbol takımı, antrenmanlarını Site Spor Salonu’nda gerçekleştirecek. Kırmızı-Lacivertli takım, lig müsabakalarını da bu salonda oynayacak.

Merkezi Zonguldak olan Zonguldak Spor Basket 67, ilk sezon dışarıdan yapılacak transferlerle lige katılacak olsa da aynı yıl içinde altyapıyı kurup Zonguldak ve ilçelerde yapacağı geniş kapsamlı taramalarla yetenekli oyuncuları bünyesinde toplayacak. Basketbol severler, böylelikle ikinci lig sezonunda A takım kadrosunda Zonguldak patentli oyuncuları yavaş yavaş görmeye başlayacak.

ASIL HEDEF SÜPER LİG

2022-2023 basketbol sezonunda parkede 2. Lig düzeyinde yerini alacak “Zonguldak Spor Basket 67” kadın basketbol takımı, daha çok yarışmacı takım kimliğiyle ön planda olacak. Kırmızı-Lacivertli takımın hedefi, en kısa sürede önce 1. Lig, sonrasında da Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne çıkıp Zonguldak’ı en üst lig seviyesinde temsil etmek.

Kulüp Başkanı Kanat Tan, kulübün kuruluş amacının Zonguldak gençlerine hizmet etmek olduğunu belirterek, “Aslında kulüp satın alıp direkt Süper Ligden başlayabilirdik. Fakat bu işe sıfırdan, tabandan başlayalım istedik. Bir yandan yarışmacı takım olurken, diğer yandan yetiştirici takım profiliyle Zonguldak’a hizmet etmek daha anlamlı olacaktır. Kulübümüzün adı Zonguldak Spor Basket 67. Renklerimiz kırmızı-lacivert. Armamızda madencilerimizin simgeleri baret, kazma ve çekiç var. Zonguldak bizim sevdamız. Bu oluşuma herkes sahip çıkmalı. Zonguldak basketbolunda çığır açmaya geliyoruz” dedi.

2022-2023 sezonunda Zonguldak’ı 2. Ligde temsil edeceklerini anımsatan Tan, “Bu bir başlangıç. Asıl hedefimiz Süper Lig. Bu kesinlikle hayal değil. 2-3 yıl içinde göreceksiniz Süper Ligi Zonguldak’a getireceğiz. Takımımızı değerli hocamız Murat Başman çalıştıracak. Transferlerimiz hazır. Yakın zamanda Zonguldak’ta düzenleyeceğimiz törenle oyuncularımızı basketbolseverlerle tanıştıracağız. Üst seviye oyuncularla anlaştık. Bu sırada altyapıyı da oluşturup yetiştireceğimiz oyuncuları daha sonraki yıllarda A takım kadrosuna dahil edeceğiz. Gençlere hizmet etmek temel amacımız. Zonguldak halkından destek bekliyoruz.” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi