*** Zonguldak Kömürspor’da yönetim, iç ve dış transfer öncesi bütçeyi denkleştirmeye çalışıyor. Geçen sezondan futbolculara olan borçlar ve yeni sezon kadrosu için gerekli olan parayı tedarik etmeye çalışan kırmızı-lacivertliler, bütçeyi oluşturduktan sonra transfere yönelecek.

2. Lig ekibi Zonguldak Kömürspor’da Haziran ayı bir hayli hareketli geçecek. Kırmızı-Lacivertli kulüp, 4 Eylül’de başlayacak 2021-2022 sezonu yapılanması kapsamında Haziran ayının ikinci yarısında transfer çalışmalarına start verecek. Transferi şimdilik ikinci plana bırakan yönetimin ilk gündem konusu kulübün mali yapısı.

Kadro şişkinliğine hiç gerek yok

5 sezondur 2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor, geride kalan 2020-2021 futbol sezonunda hem birinci, hem de ara transfer döneminde toplam 41 futbolcu transferi gerçekleştirdi.

Bu futbolculardan 30’unun transferi sezon başında, 11’inin ise devre arasına denk gelen ara transfer döneminde yapıldı. 41 futbolcu transferiyle Zonguldak Kömürspor,19 takımın yer aldığı Beyaz grupta en fazla transfer yapan ilk 10 takım arasında yer aldı. Geri kalan 9 takım, transferde 35’li rakamları geçmedi.

Transfer olsun diye transfer değil,

yerli yerinde transfer yapılmalı

Zonguldak Kömürspor, geçen sezon ihtiyaç dışında yapılan çok sayıda transferin pek faydasını göremedi. Aksine kadro şişkinliği teknik ekibin antrenman uygulamalarında işini çok zorlaştırdı. Kalabalık antrenman nedeniyle futbolculardan istenilen performans verimi alınamazken, teknik ekip zaman zaman birçok futbolcuyu teknik antrenmanın dışında tutmak zorunda kaldı.

Dolayısıyla yeni sezon kadro yapılanmasında bu durum göz önünde tutulmalı. Kadro şişkinliği oluşması halinde geçen sezon yaşanılan sıkıntılar, yeni sezonda da kaçınılmaz olacak. Burada en büyük görev transfer komitesine düşüyor. Teknik ekibin hazırlayacağı raporun dışına çıkmamak kaydıyla yapılacak transferler, mali yönden yönetimin işini kolaylaştıracağı gibi transfer bütçesinin açık vermesini engelleyecek.

Bütçe oluşturulmaya çalışılıyor

Zonguldak Kömürspor’un gündeminde şuan transferden önce bütçe var. Geçmiş sezonlardan futbolculara olan borçlar nedeniyle eksiye düşen bütçe, yeni sezon kadro yapılanması için takviye istiyor. Bütçeyi denkleştirmeye çalışan yönetimin planı, transfere Haziran’ın ikinci yarısında başlamak.

Bütçe oluşturulamaması haline Zonguldak Kömürspor’u zor bir transfer süreci bekleyecek. Bu durumda 2. Lig ayarında futbolcuları Zonguldak’a getirmek pek mümkün olmayacak. Eğer bu sezon ki gibi güç ve kalite seviyesi yönünden zayıf bir takım kurulacak olunursa, bu kırmızı-lacivertli takımın 2. Ligde sonunu getirebilir. Geçen sezon son haftaya kadar ligde kalma mücadelesi veren temsilcimiz, bu sefer kesinlikle küme düşecek takımlar arasında yerini alır.

Önce iç transferden başlanacak

Mali tablonun düzeltilip bütçenin oluşturulmasının ardından yönetim, transfer için kolları sıvayacak. Öncelik her zaman ki gibi iç transferde olacak. Sezonu 35 futbolcuyla tamamlayan 2. Lig ekibi, kadroyu baştan aşağıya yenileyecek. Sadece takımı sırtlayan belli başlı futbolcularla yeniden anlaşma masasına oturulacak. Kadronun geri kalanı, dışarıdan alınacak futbolculardan oluşacak.

Kırmızı-Lacivertli takımda geçen sezon kadroda yer alan 41 futbolcu arasında en çok performans süresini Emre Kara gösterdi. Kara, 35 maçta 3 bin 56 dakika ve 7 golle katkı sağladı.

Kara’nın ardından 35 maçta 2 bin 887 dakikayla İlker Cihan, 31 maçta 2 bin 784 dakikayla Hakan Çevik, 32 maçta 2 bin 742 dakikayla Aykut Emre Yakut, 30 maçta 2 bin 80 dakikayla İhsan Furkan Deniz, 21 maçta bin 89 dakikayla Sinan Ören, 27 maçta bin 632 dakikayla Berkan Akdeniz, 17 maçta bin 502 dakikayla Haluk Türkeri geliyor.  Haluk, bu maçlarda attığı 9 golle 11 puan getirirken, skora en çok katkı sağlayan isim olarak ön plana çıktı.

Zonguldak Kömürspor yönetimi, mevcut kadroda takımda kalacak isimleri, teknik ekibin şekillenmesinin ardından netleştirecek.

Bu demek oluyor ki kırmızı-lacivertlilerde teknik ekip 15 Haziran’a kadar belli olacak. Yönetimin teknik direktör konusundaki tercihi merak ediliyor. Mevcut teknik sorumlu Barış Şeref'in sözleşmesi, 31 Mayıs (dün) itibariyle sona erdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi