Zonguldak Kömürspor’un Çorum deplasmanında Çorum FK ile oynayacağı maça Gaziantep bölgesinden klasman hakemi Yakup Özhan atandı. Özhan, Süper Lig’de dördüncü, Türkiye Kupası’nda AVAR olarak görev alırken, 2. Ligde en son 26 Ocak’ta maç yönetti.

MERKEZ Hakem Kurulu, 2. Lig Beyaz grupta 23’üncü hafta maçlarında görev yapacak hakem triolarını açıkladı. Kurul, Zonguldak Kömürspor’un Çorum FK ile oynayacağı deplasman maçına, Gaziantep bölgesinden klasman hakem Yakup Özhan’ı atadı.  Özhan’ın yardımcılıklarını Kahramanmaraş bölgesinden klasman yardımcı hakemi Musa Mert Emre ile Adana bölgesinden klasman yardımcı hakemi Mert Bulut yapacak. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi Gaziantep bölgesinden klasman hakemi Ali Yılmaz. 

Yakup Özhan, meslek kariyerinde Zonguldak Kömürspor’un maçında ikinci kez görev yapacak. Gaziantepli klasman, 15 Nisan 2018 tarihinde deplasmanda 4-0 kaybedilen Niğde Anadolu FK maçında dördüncü hakem olarak görev almıştı. Özhan, 1,5 yıl aradan sonra bu kez orta hakem olarak görev yapacak.

Gaziantepli klasman hakemi 2. Ligde en son 26 Ocak’ta yine Beyaz grupta Hekimoğlu Trabzon-Manisa FK arasında oynanan maçta düdük çaldı. Bu maçın ardından Özhan, 4 Şubat’ta Ziraat Türkiye Kupası’nda Trabzonspor ile BŞB Erzurumspor arasında oynanan maçta AVAR (Video Yardımcı Hakemi) olarak görev aldı.

Geleceğin Süper Lig hakemleri arasında gösterilen Gaziantepli hakem, bu sezon Süper Ligde Çaykur Rizespor-Gençlerbirliği, MKE Ankaragücü-Yukatel Denizlispor, Yeni Malatyaspor-Kayserispor ve Konyaspor-MKE Ankaragücüspor maçlarında dördüncü hakem sorumluluğu üstlendi.

Öte yandan, Özhan’ın Süper Lig, 2. Lig, Türkiye Kupası’nda orta, dördüncü ve AVAR olarak görev aldığı son 10 maçın 6’sında ev sahibi, 2’sinde konuk takımlar galip gelirken, 2 maç berabere sonuçlandı.

23. HAFTA MAÇLARI CUMARTESİ GÜNÜ

BEYAZ grupta 24’üncü hafta maçlarının 19 Şubat Çarşamba günü oynanacak olması üzerine 23’üncü hafta maçlarının gününde değişikliğe gidildi. Normalde 16 Şubat Pazar günü oynanması gereken maçlar, bir gün geriye alınarak 15 Şubat Cumartesi gününe konuldu.

Samsun-Manisa derbisi

ZONGULDAK Kömürspor’un 31 puanla sıralandığı grupta, haftanın maçı 55 puanla lider Samsunspor ile 53 puanla ikinci sıradaki Manisa FK arasında oynanacak. Manisa’nın ev sahipliği yapacağı karşılaşma TRT Spor’dan naklen yayınlanacak. İki takım arasında ilk yarıda Samsun’da oynanan maç 2-2 bitmişti. Merkez Hakem Kurulu, bu maça Süper Lig hakemi Zorbay Küçük’ü atadı.

Haftanın diğer maçlarında Ankara’dan Demokrat Özgür Güneş, Sakarya’dan Serkan Önsal, İstanbul’dan Burak Taşkınsoy, Trabzon’dan Alpaslan Şen, Muğla’dan Hakan Ülker, Balıkesir’den Adnan Deniz Kayatepe ve Kayseri’den Ali Kandemir düdük çalacak.

15 ŞUBAT CUMARTESİ

Saat 13.00 Diyarbakır Stadı: Amedspor-Sarıyer (Demokrat Özgür Güneş-Ankara)

Saat 13.30 Kırklareli Atatürk Stadı: Kırklarelispor-Şanlıurfaspor (Serkan Önsal-Sakarya)

Saat 13.30 İnegöl İlçe Stadı: İnegölspor-Hekimoğlu Trabzon (Burak Taşkınsoy-İstanbul)

Saat 13.30 Osmanlı Stadı: Bakspor-Pendikspor (Alpaslan Şen-Trabzon)

Saat 13.30 Tarsus İlçe Stadı: Tarsus İdmanyurdu-Gümüşhanespor (Hakan Ülker-Muğla)

Saat 13.30 Mümin Özkasap Spor Tesisleri: Manisa FK-Samsunspor (Zorbay Küçük-Adana)

Saat 13.30 15 Temmuz Stadı: Sancaktepe-Hacettepespor (Adnan Deniz Kayatepe-Balıkesir)

Saat 13.30 Turhan Kılıççıoğlu Stadı: Çorum FK-Zonguldak Kömürspor (Yakup Özhan-Gaziantep)

Saat 13.30 Zafer Stadı: Afyonspor-1922 Konyaspor (Ali Kandemir-Kayseri)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi