Zonguldak Kömürspor’da stat konusu bilmeceye dönüştü. İç saha maçlarının oynandığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından atletizm branşına yönelik başlatılan tartan pist çalışmaları nedeniyle bir süreliğine futbola kapatılması üzerine mağduriyet yaşayan Zonguldak Kömürspor’un, ligde 25 Eylül Pazar günü İskenderunspor, Türkiye Kupası’nda 27 Eylül Salı günü Gümüşhanespor’la oynayacağı maçlar öncesi saha değişikliği dair Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Maç Planlama Müdürlüğü’ne yaptığı talep, “Stadyumların Tespiti” statüsünde yer alan “Müsabakalarını oynayacakları stadyumu değiştirmek isteyen kulüpler, taleplerini müsabakanın oynanacağı günden en geç 15 gün önce TFF’ye bildirmek zorundadırlar.” maddesine uygun olmadığı için kabul edilmedi.

Zonguldak Kömürspor, dolayısıyla hem İskenderunspor, hem de Gümüşhanespor maçlarını, sezon başında Türkiye Futbol Federasyonu’na iç saha olarak gösterdiği Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynamak zorunda.

PEKİ NASIL BİR YOL İZLENECEK!

Bir tarafta tartan pist ve koltuklandırma çalışmalarını biran evvel bitirip stadı maçlara yüzde 100 hazır hale getirmek için çabalayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile diğer tarafta stat atmosferi ve seyirci baskısıyla avantaj olarak gördüğü Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynamak isteyen Zonguldak Kömürspor Kulübü arasındaki stat probleminin çözümü, bugün yüklenici firma ile yapılacak görüşmelerin ardından netliğe kavuşacak.

Stat probleminin geçici olarak ortadan kaldırılması için şuan tek alternatif, tartan pist çalışmalarına Pazar ve Salı günü oynanacak maçlar esnasında ara verilmesi olarak gözüküyor.

Öte yandan, sezonun ilk haftasından bu yana özellikle iç saha maçları öncesi ortaya çıkan stat problemi ve bununla beraber oluşan kaos, en çok teknik ekip ve futbolcuları etkiliyor. Zaten konaklama, antrenman sahası ve stat gibi konular özelinde lig serüvenini kısıtlı imkanlarla sürdüren kırmızı-lacivertli takımda, teknik direktör Şenol Demir ve futbolcular maçlara odaklanılıp birlik-beraberliğin sağlanacağı yerde şehir olarak tüm enerjinin stat konusuna harcanmasından oldukça rahatsız. Haliyle hem Şenol hoca, hem futbolcular, stat sorununun biran evvel ortadan kaldırılıp bundan sonraki süreçte sadece takım üzerinde yoğunlaşılmasını istiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi