TFF’nin şimdilik ibaresiyle 18 Temmuz’da başlayacağını duyurduğu Bölgesel Amatör Lig’le ilgili belirsizlik sürüyor. Kulüpler, ligin akıbetinin biran önce belirlenmesini istiyor. 6. grup temsilcisi Ereğli, virüs ve sıcaklık riski nedeniyle ligin oynanması taraftarı değil.

YARI profesyonel lig olarak tüm Türkiye'yi kucaklayıcı rol üstlenen Bölgesel Amatör Lig’in geleceği belirsizliğini koruyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun Mayıs ayında şimdilik ibaresini kullanarak 18 Temmuz’da kaldığı yerden başlayacağını duyurduğu ligle ilgili şuan için netleştirilmiş bir karar yok.

11 gruptan oluşan ligde yer alan 157 kulüp, gözünü Türkiye Futbol Federasyonu’na dikmiş, net tarih ya da kararın biran evvel verilmesini bekliyor.

Ereğli Belediyespor tavrını ortaya koydu

2014-15 sezonundan bu yana mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligde 6’ncı sezonunu yaşayan Ereğli Belediyespor, en kötü sezonunu geçirdiği ligin kalan bölümünün oynanmasını istemiyor.

Koronavirüs salgını riskinin devam etmesi üzerine tedirginlik boyutunu hala en üst seviyede taşıyan kulüp, ayrıca sıcakların en yüksek seviyeye ulaştığı Temmuz ayında üstüne üstlük sentetik zeminde oynanacak futbolun, futbolcu sağlığı yönünden büyük risk oluşturduğu görüşünde.

Biri virüs, diğeri sıcaklık olmak üzere iki büyük risk altında futbol oynamaya pek yanaşmayan eflatun-beyazlı kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) 4 haftalık bölümün oynanmaması yönünde dilekçe verdi. Tavrını açık ve net olarak ortaya koyan kulüp, şimdi federasyondan çıkacak kararı beklemeye başladı.

6. grup ekibi, “Oynamak istemiyoruz” başlıklı öneri dilekçesine rağmen oynanma ihtimalini göz önünde bulundurarak 20 Haziran’da başlamak üzere hazırlık ve kamp programı hazırladı. Eğer 19 Mart’ta tatil edilen lig tescil edilmez, kaldığı yerden yeniden başlayacak olursa eflatun-beyazlı yönetim tüm futbolcuları geri çağırıp belirlenen tarihte topbaşı yapacak. Bu arada geçen hafta ilçeye gelen teknik direktör Atakan Gültekin, her olasılığı göz önünde bulundurup birçoğu A takımda görev alan U19 takımıyla ön hazırlıklara başladı.

Bu sezon beklentilerin altında kalarak kötü bir lig sezonu geçiren Ereğli Belediyespor, lig oynanacak olursa geri dönüş haftasında maç yapmadan BAY geçecek. Ligden çekilen Yaylacık Gençlik’le karşılaşacağı için 3 puan alacak Eflatun-Beyazlı takım, kalan 3 haftayı Ankara TKİ, Anadolu Üniversitesi ve Keçiören Bağlumspor maçlarıyla tamamlayacak.

Kalan 4 haftalık süreçte Devrek Belediyespor’la aradaki 7 puanlık kapatmak için çaba gösterecek Ereğli, bu farkı kapatamazsa sıralamada altta olduğu için statü gereği Zonguldak Süper Amatör Lig şampiyonuyla play-out maçı oynayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi