2. Lig Beyaz grupta hafta arasındaki 22’nci hafta maçlarının kar nedeniyle ertelenmesi üzerine gözler 23’üncü haftaya çevrildi. 30 Ocak Pazar gün ki maçların oynanacağı statlar ve başlama saatleri belli oldu. Programla birlikte maçlarda görev yapacak hakemlerin ataması Merkez Hakem Kurulu tarafından yapıldı. Dolayısıyla sahalardaki kar kalınlığının fazla olmasına rağmen maçların şuan için ertelenmesi söz konusu değil. Hafta sonuna kadar Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından genel bir erteleme olmadığı müddetçe maçlar lig akışına göre belirlenen tarih ve saatte oynanacak. Bu durumda maçlara dair karar, hava ve saha şartlarına göre maç günü hakem tarafından verilecek.

KEMAL KÖKSAL STADI KARA GÖMÜLDÜ

Zonguldak Kömürspor 23’üncü hafta mücadelesini 4 puan önünde sıralanan Kırşehir Belediyespor’a karşı verecek. Karşılaşma, Pazar günü saat 13.00’te Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak. Stadın şuan ki mevcut hali futbol oynamaya müsait değil. Saha zeminindeki kar kalındığı 50 santimetreyi bulmuş vaziyette. Kar yağışının devam etmesi nedeniyle zemindeki karı temizlemek mümkün değil. Temizlik çalışmaları için Cumartesi gününe dek beklenecek.

Hafta arasındaki Uşakspor maçı ertelenen Zonguldak Kömürspor, eğer Kırşehir Belediyespor maçı da ertelenecek olursa ilerleyen haftalarda maç takvimi sıkışacağı için büyük sıkıntı yaşayacak. Bu sıkışıklığın önüne geçebilmek adına genel erteleme olmaması halinde Pazar gün ki maçın kar engeline takılmaması gerekiyor. Maç trafiğinin sıkışmaması adına Zonguldak Kömürspor Kulübü, sahanın temizlenmesine yönelik çalışmaların koordinesi için Gençlik Spor İl Müdürlüğü’yle sürekli temas halinde.

HAKEM BELLİ OLDU

Öte taraftan Zonguldak Kömürspor-Kırşehir Belediyespor maçını yönetecek hakem belli oldu. Merkez Hakem Kurulu, karşılaşmaya Eskişehir bölgesinden klasman hakemi Süleyman Bahadır’ı atadı. Bahadır’ın yardımcılıklarını İlke Akman ile Hasan Cebeci yapacak. Maçın 4’üncü hakemi Sabit Selvi.

25 yaşındaki genç hakem en son yine 2. Ligde Ergene Velimeşespor-Bayburt İl Özel İdare maçını yönetti. Genç hakemin 2. Ligde 8, 3. Ligde 14, Türkiye Kupası’nda 3 maçı bulunuyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi