Haftayı Tarsus İdmanyurdu beraberliğiyle geride bırakan Zonguldak Kömürspor, ilk yarının son haftasında karşılaşacağı Isparta 32 Spor maçına yöneldi. 3 puan hedeflediği Tarsus karşısında 2 önemli puan bırakınca 20 puan barajına ulaşamayan Şenol Demir ve öğrencileri için haliyle Isparta 32 Spor maçını kazanmak şart haline geldi.

Bu maçın kazanılması halinde Zonguldak Kömürspor 17 hafta süren ilk yarı maratonunu 21 puanla tamamlayacak. 20 puan barajının üzerine çıkmak, kırmızı-lacivertli takımın ikinci yarıya daha umutlu bakmasını sağlayacak. 18 ya da 19 puanda kalınması halinde, temsilcimizi ilk yarıya göre daha büyük sıkıntıların yaşanacağı bir ikinci yarı bekliyor olacak.

GEÇEN SEZON İLK YARI 17 PUAN ALINMIŞTI

Zonguldak Kömürspor geçen sezon 18 hafta süren ilk yarıda 4 galibiyet, 5 beraberlik, 9 yenilgi karşılığında 17 puan toplamıştı. 2. Ligde ilk kez 20 puan barajının altında kalan Zonguldak ekibi, ikinci yarıda çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmış, puan seviyesini biraz daha yukarıya çıkarıp 19 puan toplasa da sezon sonu itibariyle 36 puanla ligde kalmayı son maçta garantilemişti. Dolayısıyla aynı sıkıntıların bir daha yaşanmaması adına bu sezon devre arasının muhakkak 21 puanla bitirilmesi gerekiyor.

Isparta 32 Spor maçı hazırlıklarına bu düşünceyle başlayan Zonguldak Kömürspor, hafta sonu Isparta’da şartlar ne olursa olsun 3 puanın sahibi olup devreye 20 puan barajını aşmanın moraliyle girmek istiyor.

5 VE 3 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ VAR

Öte taraftan, Zonguldak Kömürspor’un rakibi Isparta 32 Spor mevcut hafta itibariyle Play-Off yarışı veren takımlar arasında yer alıyor. 25 puana sahip takım, puantajın 3’üncü basamağını oluşturuyor.

Geçen haftayı maç yapmadan BAY geçen Isparta ekibi, en son oynadığı maçta kendisi gibi Play-Off yarışı veren Amed Sportif’i 1-0 mağlup etti.

Ligde en son mağlubiyetini Amed Sportif maçı öncesi deplasmanda 2-0’lık skorla Pazarspor’dan alan Ispartaspor, 12 ila 14’üncü haftalar arasında 3 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı. Rakip takım bu süreçte Karacabey Belediyespor’u 3-0, Şanlıurfaspor’u 2-0 yenerken, Kırklarelispor’la 1-1 berabere kaldı.

Isparta ekibi, ligin ilk 5 haftasında da 2 beraberlik, 3 galibiyetle 5 maçlık yenilmezlik başarısı ortaya koymuştu.

Yaş ortalaması 24 olan bir kadroya sahip Ispartaspor, oynadığı 16 maçta 15 gol atarken, kalesinde 11 gol gördü. Pendikspor’dan sonra ligin en az gol yiyen ikinci takımı unvanına sahip lig 3’üncüsünün en golcü oyuncusu Burak Aydın. 4 gole sahip 26 yaşındaki oyuncuyu, 3 golle Taner Gümüş, 2’şer golle Said Can Çalışkan, Embiya Ayyıldız ve 1’er golle Kadir Turhan, Arif Birşen, Efşan Geçgin, Şamil Başaran, Furkan Özdemir takip ediyor.

Isparta 32 Spor’un ilk 11’ini sakatlık ve cezalı olmadığı müddetçe Alp Arda, Efşan Geçgin, Kadir Turhan, Ertuğrul Kurtuluş, Arif Birşen, Şamil Başaran, Siad Can Açıkalın, Mustafa Diler, Furkan Özdemir, Taner Gümüş ve Mustafa Acar oluşturuyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi