2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un iç saha maçlarını oynadığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda, çökme riski taşıdığı için taraftara kapatılan açık tribünde iyileştirme çalışmaları devam ediyor. 7 Mayıs’ta sezonun sona ermesinin ardından Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmaların 27 Ağustos’ta başlayacak 2022-2023 sezonuna kadar yetiştirilmesi umut ediliyor.

Zonguldak’ta, 1940 yılında 13 bin 795 kişi kapasiteyle inşaa edilen Şehir Stadı, şuan ki adıyla Karaelmas Kemal Köksal Stadı aradan geçen 82 yıl gibi uzun yıllara rağmen ayakta durmaya çalışıyor. 40’lı yıllardaki teknolojiyle yapılan, görsel güzellik sunulması amacıyla o dönemki şartlar doğrultusunda yer yer taş duvarlarla çevrelenen stat, günümüz futbol şartlarına pek uygun olmasa da hemen her sezon yapılan iyileştirme çalışmalarıyla futbola hizmet veriyor.

Şehri 2. Ligde temsil eden Zonguldak Kömürspor’un antrenman yapıp resmi lig müsabakalarını oynadığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı, futbolun yanı sıra atletizmle uğraşan sporcular ile sağlıklı yaşam yürüyüşü yapan vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılıyor. Doğal çim zemini, mavi renkli tartan pisti, gülle, disk, cirit atma sahaları yönünden bakıldığında merkezde tek olma özelliğine sahip Karaelmas Kemal Köksal Stadı, sporun dışında özel organizasyon ve turnuvalara da ev sahipliği yapıyor.

Alternatifi olmadığı için yıllardır futbol ve atletizm branşlarının yükünü çeken Karaelmas Kemal Köksal Stadı, sürekli futbol ve Zonguldak Kömürspor’la anıldığı için mevcut şartları itibariyle gündemden hiç düşmüyor. Geride kalan 2021-2022 futbol sezonunda çökme riski taşıması dolayısıyla açık tribünü komple taraftara kapatılan ve bir sezon boyunca televizyon kanalları ve gazetelerde sürekli gündem konusu olan stat, sezonun sona ermesine rağmen yine gündemin ilk sırasındaki yerini korudu.

YETİŞECEK Mİ, YETİŞMEYECEK Mİ?

Tüm sezon boyunca kapalı olan açık tribün, sezon biter bitmez Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında iyileştiriliyor. Özellikle çökme meydana gelen bölümler, istinat duvarlarıyla daha güçlü bir hal alırken, çökmesi muhtemel yerlerdeki risk böylelikle ortadan kaldırılıyor.

İstinat duvarı yapım işinin bitmesinin ardından iyileştirme çalışmaları, Çevre İl Müdürlüğü tarafından “riskli bölge” kapsamına alınan eski skorbordun olduğu bölümle devam edecek. Zaten açık tribünlerin yeniden taraftara açılması, sadece istinat duvarıyla bitmiyor. Taş duvarların tehlike oluşturduğu skorbord alanındaki riskin de tamamen ortadan kaldırılması gerekiyor. Aksi takdirde sezon başında yapılacak incelemede açık tribünlere yine onay çıkmayabilir.

ARTIK TAM KAPASİTEYLE OYNAMAK İSTİYORUZ

Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, dün akşam Kanal Z’de canlı yayınlanan spor programı Karşı Karşıya’da bu konuya parmak bastı.

Ercan Aygün’ün sunduğu, Spor Müdürümüz Hüseyin Ekinci ve futbol antrenörü Hüseyin Cevher’in yorumcu olarak katıldığı programda, “Açık tribünler yeni sezonda taraftara açılacak mı?” sorusu üzerine Öztürk, “İstinat duvarları yapılıyor ama Çevre İl Müdürlüğü yapacağı inceleme sonrası ‘açılmaz’ derse yine açılmaz. Çökme yaşanan yerde yapılan duvarlar riski ortadan kaldıracak. Fakat Çevre İl Müdürlüğü eski skorbordun olduğu bölümdeki duvarların da risk taşıdığını söylüyor. Bu çalışma esnasında orada da bir çalışma yapılıp iyileştirilirse, o zaman tribüne taraftar alınmasında bir sıkıntı olmaz. Bu durumu Gençlik Spor İl Müdürümüz Hakan Yüksel’le de görüştüm. Biliyorsunuz geçen sezon tribünleri açtırmak için ikinci kez Çevre İl Müdürlüğü’nden gelen personelin yaptığı inceleme sırasında asıl problemin o alttaki taş duvarlarda olduğu söylendi. Orada bir çalışma yapılacak mı, yapılmayacak mı, onu bilmiyoruz. Müdürümüzle sürekli istişare içindeyiz. Beton tribünlerin koltuklandırılması için Ankara’da gerekli görüşmeleri yapıyor. Biliyorsunuz koltuksuz tribüne seyirci alınmıyor. İnşallah açık tribün yeni sezona yetişir. Önümüzde 103 günlük süre var. Ama ortada böyle de bir muamma var. Yetişeceğini umut ediyoruz. Artık maçlarımızı tam kapasiteyle oynamak istiyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi