Zonguldak’ta, altyapı futboluna yeni bir soluk getiren Karaelmasspor Futbol Akademisi, “Şehrin adı, şehrin kulübü” sloganıyla hayata geçirdiği altyapı projesinde hızlı yol katediyor. İlginin her geçen gün arttığı akademideki öğrenci sayısı 10 günde 100 kişiye ulaştı.

64 yıllık geçmişe sahip Karaelmasspor’da, İkinci Başkan aynı zamanda Altyapı Koordinatörü Haydar Ergin’in 2022-2023 sezonu öncesi altyapıya yönelik geliştirdiği projeler arasında yer alan “akademi futbolu” kısa sürede tüm dikkatleri üzerine çekti. Mustafa Göktaş, Berkin Yavuz, Taner Çalova ve kaleci antrenör Serkan Erişoğlu’ndan oluşan genç ve profesyonel antrenör ekibiyle yola çıkan siyah-beyaz akademi, Salı ve Perşembe olmak üzere haftada iki kez yaptığı antrenmanlarla 5 ila 15 yaş aralığındaki çocuklara futbol eğitimi veriyor.

Birçoğu ilk kez futbolla tanışan minik futbolcu adayları, yaş gruplarına göre aldıkları eğitimlerle yeteneklerini geliştiriyor. Henüz yeni kurulmasına karşın akademide yetenekleriyle ön plana çıkan birçok öğrenci var. Bu yönüyle “futbolcu fabrikası” olma yolunda hızla ilerleyen akademi, bünyesindeki elit seviyedeki yetenekleri önümüzdeki 3-4 yıl içinde Zonguldak ve Türk futboluna kazandıracak.

ALTYAPI TAKIMLARI KURULACAK

Akademi sayesinde uzun yıllar sonra yöneldiği altyapıda kalabalık bir öğrenci sayısına ulaşan Karaelmasspor, bundan sonraki süreçte A takımın yanı sıra altyapı yaş gruplarında da yarışmacı olacak.

U11, U12 başta olmak üzere U14, U15 yaş gruplarında oluşturulacak takımlarla lige katılacak olan siyah-beyazlı kulüp, böylelikle akademinin yetiştirdiği futbolculara resmi lisanslı futbolcu kimliği ile yarışmacı bir özellik kazandıracak.

Resmi lig müsabakalarıyla maç tecrübelerini artırıp yeteneklerini daha da geliştirme fırsatı bulacak akademi öğrencileri, en son noktada A takım kadrosunda forma giyecek. Elit seviyede olan futbolcular ise, profesyonel bazda Spor Toto 1. Lig veya Süper Lig düzeyindeki kulüplere önerilecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi