Zonguldak Kömürspor’un ligdeki gidişatı çok ilginç. Puantajda alttaki takımlara diş geçiremeyen kırmızı-lacivertli takım, üsttekilere karşı gösterdiği olağanüstü dirençle bir şekilde kazanmasını biliyor. Elmas’ın son 4 maçta aldığı iki galibiyetin biri Play-Off hattındaki Erzincanspor, diğeri Play-Off yarışı veren Uşakspor’a karşı.

Ligde iki maç aradan sonra galip gelen Zonguldak Kömürspor, puantajda biraz olsun rahat nefes aldı. Bu sezon ki 7’nci galibiyet üzerine genel tabloda puanını 29’a çıkaran kırmızı-lacivertli takım, 20’şer puanla düşme hattında yer alan Gümüşhanespor, Niğde Anadolu FK ve Hacettepespor’la aradaki puan farkını 9’a çıkardı.

Beyaz grupta 30’uncu hafta maçında Play-Off hesabı yapan Uşakspor’u konuk eden Zonguldak Kömürspor, 87’nci dakikada Haluk Türkeri’nin uzak mesafeden attığı klas golle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Bu galibiyetle iki maçlık galibiyet suskunluğunu bozan Zonguldak ekibi, +3 puanla birlikte çok karlı bir haftayı geride bıraktı. Çünkü puantajın alt bölümünde yarış halindeki takımlardan İnegölspor, Sancaktepe FK ve Gümüşhanespor mağlup olurken, Ergene Velimeşespor ile Niğde Anadolu FK berabere kalarak puan kayıpları yaşadı. Bu sonuçların ardından Zonguldak Kömürspor, alt bölümle aradaki bağı iyice kopardı.

Hafta itibariyle 12’nci sırada yer alan temsilcimiz, 24 puanlı Şanlıurfaspor’un 5, 23 puanlı Ergene Velimeşespor’un 6, 22 puanlı İnegölspor ve Sancaktepe FK’nın 7, 20 puanlı Hacettepespor, Niğde Anadolu FK ve Gümüşhanespor’un 9 puan önünde yer alıyor.

Zonguldak Kömürspor, eksik maçını 28 Mart Pazar günü tamamlayacak

FARKI 12’YE ÇIKARMA ŞANSI

Ligde 24’üncü haftadan bu yana bir maçı eksik ilerleyen Zonguldak Kömürspor, normalde 18 Şubat’ta oynanması gereken fakat kar yağışı nedeniyle ertelenen Sancaktepe FK maçını, 28 Mart Pazar günü oynayacak.

Devrek İlçe Stadı’ndaki maçla eksik maçını tamamlayacak olan kırmızı-lacivertli takım, sahasındaki 90 dakikayı kazanması halinde düşme hattıyla aradaki puan farkını 12’ye çıkaracak.

SANCAKTEPE İKİNCİ YARIDA

HİÇ PUAN ALAMADI

Sancaktepe FK takımı, özellikle ikinci yarıda çok büyük düşüş içinde. Ligin ilk devresini 22 puanla 12’nci sırada tamamlayan İstanbul ekibi, ikinci yarıda şuana kadar oynadığı 10 maçta hiç puan alamadı. Bu büyük düşüş, Sancaktepe takımının puantajda 16’ncı sıraya kadar gerilemesine neden oldu. Hafta arası maçında Afyonspor’a 2-0 mağlup olarak üst üstte 10’uncu yenilgisini alan rakip ekip, Zonguldak Kömürspor maçıyla  ligde 29, ikinci yarıda 11’inci sınavını verecek.

Kömürspor, kağıt üzerinde favori gözükse de Pazar gün ki maça temkinli bir şekilde bakıyor.

Son 4 galibiyetin 3’ü, üstteki takımlara karşı alındı

ZONGULDAK’IN ALTTAKİ

TAKIMLARA KARŞI ALERJİSİ VAR

Zonguldak Kömürspor, bu sezon geride kalan süreçte 7 galibiyet elde etti. Özellikle son 4 galibiyetin 3’ünün üstteki takımlar karşısında kazanılması dikkat çekici. Bu yönüyle kırmızı-lacivertli takımın adı grupta sürpriz takıma çıktı.

Beyaz grup ekibinin 17, 27 ve 30’uncu haftalarda 1-0 kazandığı maçlarda karşılaştığı Çorum FK, Erzincanspor ve Uşakspor puantajda üst bölümde yer alan takımlardı. Söz konusu takımlardan Erzincanspor Play-Off hattında yer alırken, Çorum ve Uşak Play-Off yarışı veriyor.

Zorlu karşılaşmalardan 3’er puan almasını bilen temsilcimiz, sıralamada alt bölümde yer alan ve kolay gibi görünen maçlarda ise Şanlıurfaspor’a mağlup olurken, Ergene Velimeşe ve Niğde Anadolu FK ile berabere kalarak 7 önemli puan kaybetti. Hal böyleyken hafta sonu düşme hattındaki Sancaktepe FK ile oynanacak maç, kırmızı-lacivertli takımda kırmızı alarma neden oldu. Teknik sorumlu Barış Şeref, Uşakspor karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını, bu galibiyetin anlam kazanması için Sancaktepe FK maçını da kazanmaları gerektiğini söyledi.

Şeref, alt sıralarda yer alan ve haftalardır galip gelemeyen rakibin küçük görülmemesini vurgularken, takım halinde temkinli ve yüksek konsantrasyonla hazırlık yapacaklarını aktardı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi