Lig koronavirüs salgını nedeniyle ertelendiğinde 16 maçta kaydettiği 22 golle gol krallığında ilk sırada yer alıyordu. Kilimlili golcü, Zonguldaklı antrenör ve spor adamlarının çoğunluk oylarıyla 2019-2020 futbol sezonunun futbolcusu olarak gösterildi.

Sezona damgasını vurdu

KİLİMLİ Belediyespor’da 4 yıl aradan sonra yuvaya dönüş yapan Ferhat Türkoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen Süper Amatör Lige damgasını vurdu. 20’nci haftaya girilirken ertelenen ligde 3 haftalık sakatlık dönemi haricinde 16 maçta banko forma giyen 26 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu, Zonguldak spor kamuoyunda 2019-2020 futbol sezonunun futbolcusu olarak gösterildi.

Altyapısından yetiştiği Kilimli Belediyespor’a 2016 yılında veda ederek il dışına açılan Ferhat, Bursa Nilüfer Erdemlispor, Bursa Yıldırımspor ve Sakarya Hendekspor’da geçen 4 yıllık sürecin ardından bu sezon başında tekrar yuvaya dönüş yaptı.

Şampiyonluk hedefiyle kurulan takımda 10 numara pozisyonunda görev alan orta saha oyuncusu, ofansif yönüyle skora çok büyük katkılar sağladı. Orta alandaki performansını daha ileriye taşıyarak kendini hücumda da gösteren sarı-siyahlı futbolcu, 19’uncu haftayı 22 golle geride bırakarak önemli bir performans başarısına imza attı.

19 maçın 16’sında banko oynayan, 3’ünde ise sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Ferhat, bu maçların 12’sinde gol sevinci yaşarken, sadece 4’ünde boş geçti.

İki kez hat-trick, altı kez duble yaptı

Uzun yıllar sonra geri döndüğü yuvasında golcü kimliğini ön plana çıkaran Ferhat, gol serisinde iki kez hat-trick, altı kez de duble gol sevinci yaşadı. İkinci yarıda 3-1 kazanılan Alaplı Belediyespor ve 7-0 kazanılan Çates Işıkspor maçlarında attığı 3’er golle iki kez hat-trick sevinci yaşayan golcü futbolcu, İhsaniyespor'a her iki yarıda olmak üzere Alaplı Belediyespor, Çates Işıkspor, Akınspor ve Gelikspor ağlarına 2’şer gol bırakarak duble yaptı. Kilimlili golcü, diğer gollerini Yenimahallespor, Çaydeğirmeni Belediyespor, Muslu Belediyespor ve İstasyon Gemicilerspor’a attı.

Gol krallığında ilk sırada yer alıyor

19’uncu haftayı 22 golle geride bırakan Ferhat, Süper Amatör Ligde 2019-2020 futbol sezonu gol krallığı sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Sezonu 25 gol ve üzerinde tamamlamayı hedefleyen golcü futbolcu, koronavirüs salgınının durumuna göre Haziran ayında başlaması beklenen ligde gollerine kaldığı yerden devam edip hedefine ulaşmak istiyor.

Sezon henüz bitmese de spor adamlarına göre sezonun futbolcusu Ferhat...

Kariyer zirvesi yaptı

Erteleme kararı alındığında 19’uncu haftası geride kalan ligde sezonun tamamlanmasına 3 hafta kaldı. 16 maçta 22 gol atarak Kilimli Belediyespor’un açık ara liderliğinde önemli rol oynayan Ferhat, şimdiden 2019-2020 futbol sezonunun futbolcusu olarak gösteriliyor. Zonguldak’taki antrenörler ve spor adamlarının parmakla gösterdiği golcü futbolcu, sergilediği performans ve attığı gollerle “sezonun futbolcusu” unvanını çoktan hak etmiş durumda.

Zonguldak Kömürspor takip ediyor

Önümüzdeki sezonun transfer gündeminde yer alacak

Bu arada müthiş bir lig sezonu geçiren ve attığı birbirinden klas gollerle dikkatleri üzerine çeken Ferhat Türkoğlu, 2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un yakın takibinde. Hemen her hafta attığı gollerle adından sıkça söz ettiren sarı-siyahlı futbolcu, Kömürspor teknik direktörü Serkan Afacan’ın da dikkatinden kaçmadı. Ertelenen ligler öncesinde takip altına alınan futbolcu, 2. Lig ekibinin 2020-2021 transfer sezonu gündeminde yer alacak.

Amatör liglerin kaderi, Mayıs ayının ilk haftasında belli olacak

Öte yandan, dünyada salgın haline gelen yeni tip koronavirüs (kovid 19) salgını nedeniyle 20’nci haftaya girilirken ileri bir tarihe ertelenen Süper Amatör Ligin geleceği meçhul. Profesyonel ligleri en erken Haziran ayı başı olarak açıklayan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yerel amatör futbol ligleri için henüz bir tarih belirtmedi. Liglerin geleceği belirsizliğini korurken, sürüncemede olan bu konunun Mayıs ayının ilk haftasında toplanacak federasyon yönetim kurulunda masaya yatırılması bekleniyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi