Birinci Amatör Küme’den Süper Amatör Lige yükselecek takımların belli olacağı Merkez ve Çaycuma grubunda play-off etabının sonuna gelindi. Tek devreli lig usulünün uygulandığı gruplarda, 24 Nisan Pazar günü oynanacak maçlarla birlikte iki takım daha Süper Amatör Lige yükselecek. Bilindiği üzere Süper Amatör Lige yükselen ilk takım, Kilimli grubunda Mavi Şimşekspor olmuştu.

Elvanpazarcıkspor, İnağzıspor, Capeti Merkez Atölyesispor ve Tersanespor’dan oluşan Merkez grubunda son hafta heyecanı Fener ve Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı’nda yaşanacak. 24 Nisan Pazar günü 13.00’te başlayacak iki maçın ardından şampiyon belli olacak.

Son haftaya Elvanpazarcıkspor 6 puanla lider girdi. Kırmızı-Beyazlılar’ı 3’er puanla Capeti Merkez Atölyesispor ile İnağzıspor izliyor. Puansız Tersanespor son sırada.

Oynadığı iki maçı da kazanarak son haftaya büyük avantajla giren Elvanpazarcıkspor, İnağzıspor’la karşılaşacak. Elvanpazarcık temsilcisine şampiyonluk için beraberlik yetecek. Eğer İnağzıspor kazanır, sadece iki takım arasında puan eşitliği söz konusu olursa İnağzı ekibi kupanın sahibi olacak.

Mevcut tabloda avantaj Elvanpazarcıkspor’da olsa da son hafta maçları neticesinde 3 takımın puan puana gelme olasılığı da var. Matematiksel olarak mümkün gözüken bu durum, İnağzıspor’un Elvanpazarcıkspor’u, Capeti Merkez Atölyesispor’un da Tersanespor’u yenmesiyle oluşacak. Bu sonuçların ardından Elvanpazarcıkspor, İnağzıspor ve Capeti Merkez Atölyesispor play-offu 6’şar puanla tamamlayacak. Bu olasılık gerçekleşirse 3 takım arasında oynanan maçların neticesine göre ayrı bir puantaj tablosu oluşturulacak ve avantajlı olan takım şampiyonluğa ulaşacak.

Merkez grubundaki olasılığın bir benzeri Çaycuma grubunda yaşanıyor. İlk iki maçı 3’er puanla geride bırakan Gökçebeyspor ile Sefercikspor, 3’üncü aynı zamanda son hafta maçında karşılaşacak. Çaycuma sentetik sahadaki maçı kazanan takım şampiyon olup Süper Amatör Lige yükselecek. Beraberlik halinde ise şampiyon takımı direkt penaltı atışları belirleyecek.

Play-Off’ta haftanın programı şöyle:

MERKEZ GRUBU 3.HAFTA

24 NİSAN PAZAR

Saat 13.00 Fener sahası: İnağzıspor-Elvanpazarcıkspor

Saat 13.00 Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı: Tersanespor-Capeti Merkez Atölyesispor

ÇAYCUMA GRUBU 3.HAFTA

24 NİSAN PAZAR

Saat 13.00 Çaycuma sentetik: Kayıkçılar Gençlerbirliği-Saltukovaspor

Saat 15.00 Çaycuma sentetik: Sefercikspor-Gökçebeyspor

EREĞLİ GRUBU 1. HAFTA

24 NİSAN PAZAR

Saat 14.00 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı sahası: Sücüllü Yalıboyuspor-Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor

Saat 16.00 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı sahası: Balıspor-Ortacıspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi