Birinci Amatör Küme’den Süper Amatör Lige yükselecek 4 takımın belli olacağı play-off grupları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Grup aşamasının tamamlanmasıyla başlayacak play-off sonunda Süper Amatör Lige çıkacak takımlar belli olacak.

Merkez, Ereğli, Çaycuma ve Kilimli olmak üzere 4 ana gruptan oluşan Birinci Amatör Küme’den Süper Amatör Lige yükselen ilk takım Mavi Şimşekspor oldu. Kilimli grubunu 27 puanla tamamlayan Şimşekler, son iki sezonda peş peşe iki lig birden atladı.

Süper Amatör Lige yükselecek diğer 3 takım, Merkez, Ereğli ve Çaycuma’da oynanacak play-off müsabakalarıyla belli olacak. Merkez ve Çaycuma’da play-off grubu şekillendi, Ereğli’de grup aşamasının bitmesine 5 hafta var.

Merkez A grubunda grup etabı bitti. Capeti Merkez Atölyesispor 24 puanla lider, İnağzıspor 20 puanla ikinci olarak Play-Off’a yükseldi. B grubunda grup aşamasının son haftasına girildi. 27 puanla ilk sırada yer alan Elvanpazarcıkspor yenilgisiz unvana sahip. Kırmızı-Beyazlı takımı 25 puanla takip eden ikinci Tersanespor da tıpkı Elvanpazarcık ekibi gibi namağlup. Bu iki takım Play-Off’u garantiledi.

Son hafta play-offun provası niteliği taşıyan maçlarda Elvanpazarcıkspor, Zonguldak Gençlikspor ile Tersanespor ise Karamanspor’la karşılaşacak. İki takımın hedefi, play-offa namağlup unvanla çıkmak.

Çaycuma grubunda da bitime bir hafta play-offa adını yazdıran 3 takım netleşti. A grubunda 25 puanla lider Kayıkçılar Gençlerbirliği ile 22 puanla ikinci Gökçebeyspor yoluna play-offla devam edecek. B grubunda ise play-off bileti alan ilk takım 24 puanla lider Sefercikspor oldu. İkinci takım hafta sonundaki son maçların ardından belli olacak. 21 puanla ikinci sıradaki Saltukovaspor ile 18 puanla üçüncü sıradaki Çaycuma Gençlerbirliği ikincilik için çekişiyor. Çaycuma Gençlerbirliği, ligde çekilen Karamusaspor'la karşılaşacağı için oynamadan 3 puan alacak ve puanını otomatikman 21'e çıkaracak. Bu sırada Saltukovaspor da lider Sefercikspor'la karşılaşacak. 

9’uncu haftası geride kalan Ereğli A ve B grubunda grup aşamasının bitmesine daha 5 hafta var. A grubunda Sücüllü Yalıboyuspor 22 puanla ilk sırada, Zonguldak Ereğlispor 18 puanla ikinci, Ortacıspor 17 puanla 3’üncü sırada yer alıyor. B grubundaki sıralama ise, 19 puanlı Kandilli Belediyespor birinci. 16 puanlı Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor ikinci, 15 puanlı Balıspor üçüncü şeklinde oluştu.

Merkez ve Çaycuma’da Play-Off maç takvimi 10 Nisan olarak belirlendi. 14 gün sürecek play-off heyecanı 24 Nisan’da şampiyonların belli olmasıyla sona erecek.

MERKEZ GRUBU PLAY-OFF

Elvanpazarcıkspor,Tersanespor, Capeti Merkez Atölyesi, İnağzıspor

ÇAYCUMA GRUBU PLAY-OFF

Kayıkçılar Gençlerbirliği, Gökçebeyspor, Sefercikspor, (Saltukovaspor ya da Çaycuma Gençlerbirliği)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi