Süper Amatör Ligde Klasman A ve B grubunda 13’üncü hafta heyecanı yaşandı. Lider Kozlu Belediyespor’un BAY geçtiği A grubunda Alaplı Belediyespor-Yenimahallespor maçı sahadaki kar nedeniyle oynanmadı, küme düşen Üzülmezspor 7 gollü galibiyete imza attı. B grubunda da Perşembe Belediyespor’un Çaydeğirmeni Belediyespor karşısında galip gelmesi son haftayı önemli hale getirdi.

A grubunda grup aşamasının son haftasına Kozlu Belediyespor ile Yenimahallespor Play-Off’u garantilemiş şekilde girdi. Burada Play-Off’a yükselecek 3’üncü takım ya Alaplı Belediyespor, ya da Akınspor olacak.

Alaplı Belediyespor’u yakından takip eden Akınspor, Gülüç Belediyespor’la oynadığı maçı 5-2 farklı kazanarak puanını 18’e çıkardı ve bir maçı eksik Alaplı Belediyespor’u geride bıraktı.

Play-Off yarışını son haftaya taşıyan takımlardan Alaplı Belediyespor Gülüç Belediyespor’la, Akınspor ise İhsaniyespor’la karşılaşacak. Alaplı’nın ertelenen Yenimahallespor maçının hangi tarihte oynanacağına Futbol İl Temsilciliği karar verecek.

Grupta 4 puanla son sıradaki Gülüç Belediyespor ile 7 puana sahip Üzülmezspor bir alt lige düştü.

Klasman B grubunda ligden çekilen Muslu Belediyespor’la karşılaştığı için oynamadan 3 puan alan Gelikspor mevcut puanını 33’e çıkardı. Mavi-Beyazlılar, son haftayı 7 takımlı fikstür gereği BAY geçeceği için grup aşamasını noktaladı.

Haftayı 4-2’lik İstasyon Gemicilerspor galibiyetiyle tamamlayan Çaycumaspor puanını 24’e çıkardı. İkinci sırada yer alan Sarı-Lacivertli takım, son hafta ligden çekilen Muslu Belediyespor’la karşılaşacağı için puan hanesine +3 daha ilave edecek. Bu iki takım zaten Play-Off’u haftalar öncesinden garantilemişti.

Gruptaki diğer maçta düşme hattındaki Perşembe Belediyespor ile Play-Off yarışı veren Çaydeğirmeni Belediyespor karşılaştı. Perşembe karşılaşmayı 2-1 kazandı. Çaydeğirmeni kazanmış olsaydı son haftaya Play-Off’u garantilemiş girecek, Perşembe’nin de küme düşmesi kesinleşmiş olacaktı. Fakat skor tam tersi olunca her şey son haftaya kaldı.

Son hafta hem Play-Off, hem de düşme hattında müthiş bir mücadeleye sahne olacak. 18 puanla 3’üncü sıradaki Çaydeğirmeni Belediyespor ile 16 puanla 4’üncü Çatalağzı Demirspor Play-Off mücadelesi verecek. Çaydeğirmeni Belediyespor'a beraberlik yetiyor, Çatalağzı'nın mutlak kazanması gerekiyor.

Diğer maçta 11 puanla 5’inci İstasyon Gemicilerspor ile 10 puanla 6’ncı Perşembe Belediyespor küme düşmeme maçına çıkacak. Rakibinin 1 puan önündeki İstasyon Gemicilerspor'a beraberlik yeterli, Perşembe ekibinin ligde kalabilmesi için galibiyete ihtiyacı var. Burada ligden çekilen Muslu Belediyespor düşen ilk takım olmuştu.

A GRUBU

TOPLU SONUÇLAR

Alaplı Belediyespor-Yenimahallespor: (Ertelendi)

Üzülmezspor-İhsaniyespor: 7-2

Akınspor-Gülüç Belediyespor:5-2

Kozlu Belediyespor (BAY)

HAFTANIN MAÇLARI

İhsaniyespor-Akınspor

Yenimahallespor-Kozlu Belediyespor

Gülüç Belediyespor-Alaplı Belediyespor

Üzülmezspor (BAY)

B GRUBU

Gelikspor-Muslu Belediyespor: 3-0 Hükmen

Çaycumaspor-İstasyon Gemicilerspor: 4-2

Perşembe Belediyespor-Çaydeğirmeni Belediyespor: 2-1

Çatalağzı Demirspor (BAY)

HAFTANIN MAÇLARI

Çaydeğirmeni Belediyespor-Çatalağzı Demirspor

İstasyon Gemicilerspor-Perşembe Belediyespor

Muslu Belediyespor-Çaycumaspor: 0-3 Hükmen

Gelikspor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi