19’uncu hafta maçları sorunsuz tamamlandı. Kilimli Belediyespor yine kaybetmedi, aradaki 5 puanlık farkı korudu. Son 3 haftaya bu farkla giren sarı-siyahlı takım, şampiyonluk şarkıları söylemeye başladı.

KİLİMLİ Belediyespor’un zirvede haftalardır süren ambargosu devam ediyor. Lider, 19’uncu hafta sınavında Ereğli deplasmanında Yenimahallespor’u 2-0 mağlup ederek üst üstte 14’üncü galibiyetini aldı. 50 puanla ilk sırada yer alan Kilimli, son 3 haftaya Gelikspor’un 5 puan önünde girdi.

Gelikspor’un amansız takibi sürüyor. Mavi-Beyazlı takım, son 4 haftadır galibiyet üzerine galibiyet alsa da liderin kaybetmemesi üzerine aradaki farkı kapatma şansı yakalayamadı. Son lig maçında küme düşme potasındaki İhsaniyespor’u 7-1 farklı yenen Gelik takımı, umutlarını son 3 haftaya taşıdı.

3’üncü sıradaki Alaplı Belediyespor, sahasında Çaycumaspor’la karşılaştı. Gol düellosu şeklinde geçen mücadele, mavi-beyazlı takımın 5-3 üstünlüğüyle sona erdi.

Son haftaların çıkışta olan takımı İstasyon Gemicilerspor tırmanışını sürdürdü. Haftayı 2-0’lık Çaydeğirmeni Belediyespor galibiyetiyle tamamlayan Çaycuma ekibi, üst üstte 4’üncü galibiyeti üzerine puanını 28’e çıkararak 4’üncü sıraya yükseldi.

Zirvede durum böyleyken düşme hattında da büyük yarış devam ediyor. Potada yer alan takımlardan Çates Işıkspor ile Muslu Belediyespor haftayı galibiyetle kapattı.

Çates Işıkspor sahasında Perşembe Belediyespor’u 2-0, Muslu Belediyespor da Akınspor’u 2-1 mağlup etti. Kritik haftalarda hayati derecede 3 puan alan iki takım, son haftalara daha umutlu girdi. Bu bölümde yer alan İhsaniyespor ile Akınspor aldıkları yenilgilerle ateşle oynamaya devam etti.

19’uncu hafta sonunda ilk üç Kilimli Belediyespor (50), Gelikspor (45), Alaplı Belediyespor (41) şeklinde sıralandı.

Bu üç takımı, 28 puanla İstasyon Gemicilerspor, 27’şer puanla Ereğli Yenimahallespor ve Perşembe Belediyespor, 25 puanla Çaydeğirmeni Belediyespor, 22 puanla Çaycumaspor, 20 puanla Çates Işıkspor takip ediyor.

Son üç yani düşme potası İhsaniyespor (15), Muslu Belediyespor (14), Akınspor (10) şeklinde oluştu.

Akınspor ile İhsaniyespor arasında 16’ncı haftada oynanan ve İhsaniyespor’un 1-0 üstünlüğüyle devam ederken 88’inci dakikada çıkan olay üzerine tatil edilmişti. Bu maçla ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

SONUÇLAR

Çaydeğirmeni-İstasyon Gemiciler:0-2

Çates Işık-Perşembe Belediyespor:2-0

Yenimahalle-Kilimli Belediyespor:0-2

Akınspor-Muslu Belediyespor:1-2

Gelikspor-İhsaniyespor: 7-1

Alaplı Belediyespor-Çaycuma: 5-3

HAFTANIN MAÇLARI

Alaplı Belediyespor-Çates Işıkspor

Perşembe Belediyespor-Ereğli Yenimahallespor

Kilimli Belediyespor-Akınspor

Muslu Belediyespor-Çaydeğirmeni Belediyespor

İstasyon Gemicilerspor-Gelikspor

Çaycumaspor-İhsaniyespor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi