Süper Amatör Ligde 6’ncı hafta problemsiz geride kaldı. Merkez A ve B grubunda oynanan 5 maçta 10 gün atılırken, 4 takım galibiyet sevinci yaşadı, 1 maç berabere bitti. Haftayı 3 puanla kapatan Yenimahallespor, Çaycumaspor, Çaydeğirmeni Belediyespor ve Akınspor 2-0’lık skorla galip gelmesi ilginç bir netice benzerliği oluşturdu.

Merkez A grubunda Kozlu Belediyespor ile Merkez B grubunda lider unvana sahip Kozlu Belediyespor ile Gelikspor haftayı maç yapmadan BAY geçti. Buna rağmen Kozlu Belediyespor 15, Gelikspor 18 puanla liderliğini sürdürdü.

Kozlu Belediyespor’un en yakın takipçileri arasında yer alan Yenimahallespor, Alaplı Belediyespor’u 2-0 yenerek 4’üncü galibiyetini aldı. Yenilgisiz unvana sahip Ereğli ekibi, 13 puana ulaşarak nefesini liderin ensesinde hissettirdi.

Grubun galip bir başka takımı Akınspor oldu. Son sıradaki Gülüç Belediyespor’u 2-0 yenen Ereğli ekibi ikinci galibiyet üzerine puanını 6’ya çıkardı.

Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren İhsaniyespor ile Üzülmezspor arasındaki mücadele karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi. Puanları paylaşan takımlardan İhsaniyespor 5 puana, Üzülmezspor 4 puana ulaştı.

B grubunda lider Gelikspor’un ardından Çaycumaspor geliyor. Sarı-Lacivertli takım, kendisi gibi Çaycuma’yı temsil eden İstasyon Gemicilerspor’u 2-0 mağlup etti, 3’üncü galibiyetle birlikte puanını 10’a çıkardı. Lig ikincisi liderin 8 puan gerisinde yer alıyor.

Günü 3 puanla kapatan bir diğer takım Çaydeğirmeni Belediyespor, Perşembe Belediyespor’u 2-0’la geçerek puanını 8’e çıkardı.

TOPLU SONUÇLAR

MERKEZ A GRUBU

Ereğli Yenimahallespor-Alaplı Belediyespor: 2-0

Gülüç Belediyespor-Ereğli Akınspor: 0-2

Kozlu İhsaniyespor-Üzülmezspor: 1-1

Kozlu Belediyespor (BAY)

MERKEZ B GRUBU

Çaydeğirmeni Belediyespor-Perşembe Belediyespor: 2-0

İstasyon Gemicilespor-Çaycumaspor: 0-2

Muslu Belediyespor-Gelikspor: 0-3 (Hükmen)

Çatalağzı Demirspor (BAY)

***

BİRİNCİ AMATÖR KÜMEDE  İLK HAFTA

9 MAÇTA 43 GOL ATILDI

Öte taraftan, 1.5 yılı aşkın pandemi arasının ardından başlayan Birinci Amatör Küme'de, Merkez ve Kilimli gruplarında ilk hafta maçları tamamlandı. Açılış haftasında 1848 Siyah İncispor, İnağzıspor, Karamanspor, Elvanpazarcıkspor, Cumayanı Gençlik, Ayiçispor ve Karadonspor galip gelirken, Maden İşçileri Topbaşıspor-Zonguldak Gençlikspor ve Çaydamarspor-Karaelmasspor maçı berabere sona erdi.

1848 Siyah İncispor-Polisgücüspor: 3-1

Capeti Merkez Atölyesispor-İnağzıspor: 1-2

Maden İşçileri Topbaşıspor-Zonguldak Gençlikspor:1-1

Çaydamarspor-Karaelmasspor: 2-2

Beycuma Cezaevispor-Karamanspor: 0-2

Elvanpazarcıkspor-Güvenlikgücüspor:8-0

Göbü Gençlikspor-Cumayanı Gençlikspor:0-5

Türkalispor-Ayiçispor: 1-8

Karadonspor-Mavi Şimşekspor:4-2

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi