Süper Amatör Ligde geri sayım başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle 2019-2020 sezonu yarıda kalan, 2020-2021 sezonu ise oynanmayan en üst seviyedeki yerel amatör lig, 1.5 yıllık uzun aranın ardından 2021-2022 sezonuyla yeniden başlayacak.

2003 yılından bu yana uygulanan lig, yeni futbol sezonuyla 14 takımdan oluşacak. TFF Amatör İşler Kurulu’nun takım sayısı 11’den fazla olan illere tek grup izni vermediği için lig, klasman A ve B olmak üzere 7’şerli iki gruba ayrıldı. Devam eden salgını göz önünde bulunduran Zonguldak Futbol İl Temsilciliği, takımları birbirine yakın ilçe ve bölgelerde topladı.

Otomatik oluşturulan gruplara göre; Merkez, Kozlu, Ereğli ve Alaplı bölgesindeki Kozlu Belediyespor, Kozlu İhsaniyespor, Üzülmezspor, Ereğli Akınspor, Ereğli Yenimahallespor, Alaplı Belediyespor ve Gülüç Belediyespor Klasman A grubunu, Çaycuma, Kilimli ve Devrek bölgesindeki Gelikspor, İstasyon Gemicilerspor, Perşembe Belediyespor, Çaydeğirmeni Belediyespor, Çaycumaspor, Çates Işıkspor ve Muslu Belediyespor Klasman B grubunu oluşturdu.

FİKSTÜR 12 EKİM SALI GÜNÜ ÇEKİLECEK

30 Ekim’de start alacak Süper Amatör Ligde sezonluk maç takvimi, 12 Ekim Salı günü Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda çekilecek kurayla belli olacak. Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç tarafından çekilecek fikstür kurasıyla her iki grupta birinci ve ikinci devre maçlarının tarihleri netleştirilecek.

KLASMAN MÜCADELESİ SONRASI PLAY-OFF VAR

7’şerli klasman gruplarında maçlar çift devreli lig usulüne göre oynanacak. 7 takım olduğundan her iki grupta her hafta bir takım maç yapmadan BAY geçecek. 12 hafta sürecek klasman maratonu sonunda puantaj sıralamasında ilk 3’ü oluşturan 6 takım Play-Off grubuna yükselecek. Gruplarda son iki sırayı alan toplam 4 takım ise Birinci Amatör Küme’ye düşecek.

PLAY-OFF BİRİNCİSİ LİG ŞAMPİYONU OLACAK

Klasmanın ardından 6 takımın katılımıyla başlayacak Play-Off müsabakalarıyla sezon şampiyonu belli olacak. Play-Off müsabakalarında da çift devreli lig usulü uygulanacak. 10 hafta sürecek Play-Off yarışı sonunda birinci olan takım, 2021-2022 sezonu Süper Amatör Lig şampiyonu unvanını alacak. Ayrıca şampiyon takım, Bölgesel Amatör lige yükselme baraj maçı oynamaya hak kazanacak.

BİR ÇOK SAHA ZEMİNİ YENİLENDİ

Öte taraftan, yeni sezon öncesi merkez, ilçe ve beldelerdeki futbol sahalarının büyük bir bölümü futbol oynamaya hazır halde. Sahaların bir çoğu, pandemi arasında Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yenilendi. Üzülmez Gönül Alışır sahası ile Nebioğlu futbol sahası sıfırdan yapılan sahalar arasında yer alıyor. Fener, Alaplı, Kilimli, Kozlu, Beyçayırı gibi mevcut sahalar ise, yapılan çalışmalar neticesinde özellikle zemin yönünden yeni bir hal aldı.

Ufak tefek eksiklikler ve son rötuşlar dışında kapılarını futbola açmaya hazırlanan futbol sahaları, uzun aradan sonra futbolseverlere uzun soluklu bir futbol heyecanı yaşatacak.

SÜPER AMATÖR LİGDE KLASMAN GRUPLARI

KLASMAN A GRUBU

Kozlu Belediyespor

Kozlu İhsaniyespor

Üzülmezspor

Ereğli Akınspor

Ereğli Yenimahallespor

Alaplı Belediyespor

Gülüç Belediyespor

KLASMAN B GRUBU

Gelikspor

İstasyon Gemicilerspor

Perşembe Belediyespor

Çaydeğirmeni Belediyespor

Çaycumaspor

Çates Işıkspor

Muslu Belediyespor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi