Süper Amatör Ligde, Çates Işıkspor’dan sonra Muslu Belediyespor da 2021-2022 futbol sezonunda olmayacak. Muslu ekibi, ligden çekildiğine dair resmi yazıyı Futbol İl Temsilciliğine ulaştırdı.

1.5 yıllık pandemi arasının ardından başlayacak Süper Amatör Lig, 31 Ekim Pazar günü klasman gruplarında oynanacak maçlarla başlayacak. 14 takımın katılımıyla oynanacak ligde Çates Işıkspor ligden çekilen ilk takım olmuş, henüz fikstür çekilmediği için Çatalağzı ekibinin yerine Birinci Amatör Küme’de son lig sezonunda Süper Amatör Lige yükselen ilk 3 takımın ardından Play-Off dördüncüsü olan Çatalağzı Demirspor lige dahil edilmişti.

MUSLU EKİBİ ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Çatalağzı Demirspor’la 14’e tamamlanan Süper Amatör Ligde bir takım daha çekilme kararı aldı. Klasman B grubunda yer alan ve ilk hafta Perşembe Belediyespor’la karşılaşacak Muslu Belediyespor, ligin başlamasına 3 gün kala ligden çekildi. Muslu yönetimi, ligden çekildiklerine dair resmi yazılı Futbol İl Temsilciliğine gönderdi.

Klasman B grubu ekibi, fikstüre dahil edildiği için yerine herhangi bir takım alınması söz konusu olmayacak. Muslu’nun rakipleri 3-0 hükmen galip ilan edilecek.

Normalde her hafta bir takımın bay geçeceği Klasman B grubunda, böylelikle dinlenecek takım sayısı iki olacak.

MAÇLARIN TAMAMI PAZAR GÜNÜ

Süper Amatör Ligde Klasman A ve B grubunda sezonun ilk hafta maçları 31 Ekim Pazar günü Alaplı, Kozlu, Fener, Çaycuma ve Gelik sahalarında oynanacak. Klasman A grubunda Gülüç Belediyespor ile Kozlu Belediyespor saat 14.00’te Alaplı sahasında karşılaşacak. 14.00’teki diğer maçlarda, Kozlu İlçe Stadı’nda Kozlu İhsaniyespor-Alaplı Belediyespor, Fener sahasında Üzülmezspor-Ereğli Akınspor karşılaşacak. Ereğli Yenimahallespor ilk haftayı bay geçecek.

Klasman B grubunda iki iddialı takım Gelikspor ile Çaycumaspor kozlarını paylaşacak. Gelik sahasındaki mücadelenin başlama saati 13.00. Günün diğer maçı, Çaycuma İlçe Stadı’nda saat 14.00’te İstasyon Gemicilerspor ile Çatalağzı Demirspor arasında oynanacak.

Perşembe Belediyespor, ligden çekilen Muslu Belediyespor’la karşılaşacağı için sezonu 3-0 hükmen galibiyetle açacak. Grupta ilk haftanın bay takımı Çaydeğirmeni Belediyespor olacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi