Süper Amatör Ligde 1,5 yıllık uzun pandemi arasının ardından başlayan 2021-2022 sezonunun ilk haftasında 5 maç oynandı. Kozlu Belediyespor, Ereğli Akınspor ve Gelikspor galibiyet sevinci yaşarken, İhsaniyespor-Alaplı Belediyespor ve İstasyon Gemicilerspor-Çatalağzı Demirspor maçı berabere sonuçlandı.

Klasman A grubunda Kozlu Belediyespor ile Ereğli Akınspor kazanan galibiyet sevinci yaşayan takımlar oldu. İki takım da deplasmanda 3 puan aldı. Kozlu Belediyespor, Gülüç Belediyespor’u 6-0’lık farklı skorla geçti, Akınspor da Üzülmezspor’u 3-1 mağlup etti. Başladığı gibi golsüz biten İhsaniyespor-Alaplı Belediyespor, grubun berabere sonuçlanan tek maçıydı. Ereğli Yenimahallespor, ilk haftayı BAY geçti.

Klasman B grubunda favori iki takım Gelikspor ile Çaycumaspor, Gelik sahasında kozlarını paylaştı. Haftanın maçı olarak gösterilen karşılaşmayı, 1-0’lık skorla ev sahibi Gelikspor kazandı. Günün diğer maçında İstasyon Gemicilerspor ile Çatalağzı Demirspor yenişemedi. Mücadele karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

Muslu Belediyespor ligden çekildiği için rakibi Perşembe Belediyespor oynamadan 3-0 hükmen kazandı. Çaydeğirmeni Belediyespor, ilk haftanın BAY geçen takımıydı.

İlk hafta Klasman A grubunda gol bolluğu vardı. Futbolseverler sadece 2 maçta tam 10 gol izledi. İhsaniye-Alaplı maçı gol sessizliğiyle geçildi.

Klasman B grubunda atılan gol sayısı sadece 3’tü. Gelik, İstasyon Gemiciler, Çatalağzı Demir 1’er gol üretirken, Çaycumaspor gol üretemedi.

TOPLU SONUÇLAR

Klasman A grubu

Gülüç Belediyespor-Kozlu Belediyespor:0-6

Kozlu İhsaniyespor-Alaplı Belediyespor:0-0

Üzülmezspor-Ereğli Akınspor:1-3

Ereğli Yenimahallespor (BAY)

Klasman B grubu

İstasyon Gemicilerspor-Çatalağzı Demirspor:1-1

Gelikspor-Çaycumaspor:1-0

Muslu Belediyespor-Perşembe Belediyespor: 0-3 (Hükmen)

Çaydeğirmeni Belediyespor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi