Süper Amatör Ligde 5’inci haftaya girildi. Klasman A ve B grubunda her geçen hafta kızışan yarış, bu hafta oynanacak maçlarla tavan yapacak. Zonguldak İl Hakem Kurulu, zorlu haftada düdüğü Hakan Aydın, Emir Kılıçarslan, Özcan Kılıçkeser, Umut Kılıç, Ahmet Kavşur ve Enis Akça’ya verdi.

Haftanın açılış karşılaşması Klasman A grubunda yenilgisiz lider Kozlu Belediyespor ile yakın takipçisi Alaplı Belediyespor arasında oynanacak. 20 Kasım Cumartesi günü saat 13.30’da başlayacak karşılaşmanın heyecanı Alaplı sahasında yaşanacak. Zorlu 90 dakikayı bölgesel klasman hakem Umut Kılıç yönetecek. Kılıç’ın yardımcılıklarını Eyüp Kağan İğde ile Emre Tamboğa yapacak. Tek maçla geçilecek günün ardından lige Pazar günü Kandilli, Fener, Çaycuma, Gelik ve Çaydeğirmeni’nde oynanacak 5 maçla devam edilecek.

A grubunda saat 13.00’te başlayacak karşılaşmada iki Ereğli ekibi Akınspor ile Yenimahallespor karşı karşıya gelecek. Karşılaşmaya Kandilli sahası ev sahipliği yapacak. Hakem triosunu, Enis Akça, Yunus Karaçengel ve Yasin Başkaya oluşturdu.

Fener sahasında saat 13.30’da start alacak grubun diğer maçında Üzülmezspor ile Gülüç Belediyespor kozlarını paylaşacak. Grubun son iki sırasını oluşturan takımların mücadelesini Özcan Kılıçkeser yönetecek. Kılıçkeser’in yardımcılarını Ferdi Tatoğlu ile Melih Kaya yapacak.

B grubunda lider Gelikspor, sahasında İstasyon Gemicilerspor’la karşılaşacak. Gelik sahasında 13.30’da karşılaşmada Hakan Aydın düdük çalacak. Eyüp Kağan İğde ile Hasan Akkurt kenar çizgide pozisyon alacak.

Liderin yakın takipçisi Çaycumaspor’un sahasında Çaydeğirmeni Belediyespor’la oynayacağı müsabakaya klasman yardımcı hakemi Emir Kılıçarslan atandı. Kılıçarslan’ın yardımcılıklarını İsmail İnam ile Furkan Topalahmetoğlu yapacak. Çaycuma Stadı’ndaki mücadelenin başlama saati 13.30.

Aynı saatte başlayacak bir başka maçta Perşembe Belediyespor ile Çatalağzı Demirspor karşı karşıya gelecek. Çaydeğirmeni sahasındaki mücadelede, Ahmet Kavşur, Taner Köse, Berat Can Mekikli hakem 3’lüsü görev yapacak.

5’inci hafta öncesi oynadığı 4 maçı da kazanan Klasman A grubu ekibi Kozlu Belediyespor, 12 puanla ilk sırada yer alıyor. 7’şer puana sahip Yenimahallespor ile Alaplı Belediyespor 2 ve 3’üncü sırayı paylaşırken, İhsaniyespor 4 puanla 4’üncü, Akınspor 3 puanla 5’inci, Gülüç Belediyespor 1 puanla 6’ncı, Üzülmezspor puansız son sırayı oluşturuyor.

Klasman B grubunda Gelikspor’un liderliği söz konusu. 4 maçı da kazanan Gelik ekibi 12 puanla ilk sırada. Lideri 6 puanla Çaycumaspor takip ediyor. İstasyon Gemicilerspor’un 5 puanla üçüncü sırayı paylaştığı grupta, 4’er puanlı Çaydeğirmeni Belediyespor ile Çatalağzı Demirspor 4 ve 5’inci sırada, 3 puanla Perşembe Belediyespor 6’ncı sırada yer alıyor.

A GRUBU

20 Kasım Cumartesi

Saat 13.30 Alaplı Sahası: Alaplı Belediyespor-Kozlu Belediyespor (Umut Kılıç, Eyüp Kağan İğde, Emre Tamboğa)

21 Kasım Pazar

Saat 13.00 Kandilli Sahası: Ereğli Akınspor-Ereğli Yenimahallespor (Enis Akça, Yunus Karaçengel, Yasin Başkaya)

Saat 13.30 Fener Sahası: Üzülmezspor-Gülüç Belediyespor (Özcan Kılıçkeser, Ferdi Tatoğlu, Melih Kaya)

İhsaniyespor (BAY)

B GRUBU

21 Kasım Pazar

Saat 13.30 Çaycuma Stadı: Çaycumaspor-Çaydeğirmeni Belediyespor (Emir Kılıçarslan, İsmail İnam, Furkan Topalahmetoğlu)

Saat 13.30 Gelik Sahası: Gelikspor-İstasyon Gemicilerspor (Hakan Aydın, Eyüp Kağan İğde, Hasan Akkurt)

Saat 13.30 Çaydeğirmeni Sahası: Perşembe Belediyespor-Çatalağzı Demirspor (Ahmet Kavşur, Taner Köse, Berat Can Mekikli)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi