Zonguldak’ta, Süper Amatör Lig Aytunç Topaloğlu sezonu ile Birinci Amatör Küme Orhan Demircan sezonu başladı. Merkez ve ilçelerde oynanan maçlarda 12 takım galibiyet sevinci yaşarken, 5 maçta skor eşitliği bozulmadı.

Süper Amatör Ligde Elvanpazarcıkspor, Çaycumaspor ve Akınspor sezona galibiyetle başladı. Ligin yeni takımı Elvanpazarcıkspor, Çaydeğirmeni Belediyespor’u 2-1 yenerek ilk kez mücadele ettiği ligdeki ilk 3 puanını aldı. Teknik ekip ve futbolcu kadrosuyla sil baştan başlayan Çaycumaspor, ligin yeni takımlarından Sefercikspor’u her iki yarıda attığı gollerle 2-0 mağlup etti. İlk haftanın galip bir diğer takımı Akınspor oldu. Yenimahallespor’u 2-0’la geçen Ereğli ekibi, Çaycumaspor’la birlikte gol yemeden kazandı.

Mavi Şimşekspor-Gelikspor (2-2), Perşembe Belediyespor-İhsaniyespor (2-2) ve Alaplı Belediyespor-Kilimli Belediyespor (1-1) maçlarında skor eşitliği bozulmayınca, taraflar puanları paylaştı.

Süper Amatör Ligin ilk haftasında atılan gol sayısı 17’ydi.Elvanpazarcıkspor, Mavi Şimşekspor, Gelikspor, Çaycumaspor, Akınspor, Perşembe Belediyespor ve İhsaniyespor 2’şer gol üretirken, Çaydeğirmeni Belediyespor, Alaplı Belediyespor ve Kilimli Belediyespor 1’er gol buldu. Sefercikspor ile Yenimahallespor açılış haftasında puanla birlikte gol sessizliği yaşadı. Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor ilk haftanın BAY takımıydı.

Süper Amatör Ligde ikinci hafta, Çaycumaspor-Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor, Gelikspor-Sefercikspor, Çaydeğirmeni Belediyespor-Mavi Şimşekspor, İhsaniyespor-Elvanpazarcıkspor, Yenimahallespor-Perşembe Belediyespor, Kilimli Belediyespor-Akınspor karşılaşmaları oynanacak. İkinci haftanın BAY takımı Alaplı Belediyespor olacak.

SÜPER AMATÖR LİG AYTUNÇ TOPALOĞLU SEZONU

İLK HAFTA SONUÇLARI

Elvanpazarcıkspor-Çaydeğirmeni: 2-1

Mavi Şimşekspor-Gelikspor : 2-2

Sefercikspor-Çaycumaspor : 0-2

Akınspor-Yenimahallespor : 2-0

Perşembe Belediyespor-İhsaniyespor : 2-2

Alaplı Belediyespor-Kilimli Belediyespor :1-1

BİRİNCİ AMATÖRDE GOLLÜ AÇILIŞ

Birinci Amatör Küme Orhan Demircan sezonunun ilk haftasında Merkez ve Ereğli grubunda 11 maç oynandı. Merkez’de Tersanespor, Beycuma Cezaevispor, Capeti Merkez Atölyesispor, Ayiçispor, Ereğli’de ise Ortacıspor, Gülüç Belediyespor, Zonguldak Ereğlispor, Gümelispor, Sücüllü Yalıboyuspor kazandı.

Merkez grubunda Karaelmasspor-Polisgücüspor (0-0) ile Cumayanı Gençlikspor-Karadonspor (1-1) karşılaşmalarında beraberlik bozulmadı.

11 MAÇTA 40 GOL

Açılış haftasında Merkez ve Ereğli'de tam 40 gol atıldı. Bu gollerin 15’i Merkez’de, 25’e Ereğli’de kaydedildi. Merkez’de, açılışı 4-0’lık farklı Zonguldak Gençlikspor galibiyetiyle yapan Tersanespor averajla lider unvanın sahibi oldu. Tersanespor'u, Capeti Merkez Atölyesi, Beycuma Cezaevispor ve Ayiçispor izledi. 

Merkez grubunda ikinci hafta karşılaşmalarında Capeti Merkez Atölyesispor-Zonguldak Gençlikspor, Üzülmezspor-Cumayanı Gençlikspor, Karamanspor-Beycuma Cezaevispor, Polisgücüspor-Ayiçispor, Tersanespor-Karaelmasspor, Karadonspor-İnağzıspor puan mücadelesi verecek

Ereğli’de, Neyren Gökçelerspor ağlarını 7 kez sarsıp kalesinde 1 gol gören Ortacıspor, hem haftanın en gollü galibiyetini aldı, hem de liderliğin sahibi oldu. Ortacı’nın ardından 5 gollü galibiyette Gülüç ve 4’er gollü galibiyetle Zonguldak Ereğlispor ile Sücüllü Yalıboyuspor geliyor. Grupta sadece Gümelispor tek golle kazandı.

Ereğli grubunda ikinci hafta karşılaşmaları, Neyren Gökçelerspor-Balıspor, Gümelispor-Ortacıspor, Kandilli Belediyespor-Tepeören Gençlikspor, Sücüllü Yalıboyuspor-Gülüç Belediyespor, Zonguldak Ereğlispor-Ereğli Karadenizspor arasında oynanacak.

BİRİNCİ AMATÖR KÜME ORHAN DEMİRCAN SEZONU

İLK HAFTA SONUÇLARI

MERKEZ GRUBU

Beycuma Cezaevispor-Üzülmezspor: 3-1

Zonguldak Gençlikspor-Tersanespor: 0-4

İnağzıspor-Capeti Merkez Atölyesispor: 0-3

Karaelmasspor-Polisgücüspor: 0-0

Cumayanı Gençlikspor-Karadonspor: 1-1

Ayiçispor-Karamanspor: 2-0

EREĞLİ GRUBU

Ortacıspor-Neyren Gökçelerspor: 7-1

Gülüç Belediyespor-Kandilli Belediyespor: 5-1

Tepeören Gençlikspor-Zonguldak Ereğlispor: 1-4

Ereğli Karadenizspor-Gümelispor: 0-1

Balıspor-Sücüllü Yalıboyuspor: 1-4

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi