Zonguldak’ta, yerel düzeyde en üst lig seviyesinde uygulanan Süper Amatör Lig ile bir alt kategoride yer alan Birinci Amatör Küme’nin başlama ve fikstür tarihi belli oldu.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Demir ile Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç’un işbirliği üzerine alınan karar doğrultusunda 14 takımdan oluşan Süper Amatör Ligde 2022-2023 sezonu fikstür kurası 7 Eylül Çarşamba günü saat 12.30’da çekilecek. Kulüp temsilcilerinin katılımıyla yapılacak kura çekiminde ayrıca terfi ve tenziller (bir alt lige düşme) için uygulanacak statüyle ilgili bilgiler aktarılacak.

4 grupta 32 takımın mücadele edeceği Birinci Amatör Küme’de ise fikstür kurasının 6 Eylül Salı günü saat 14.00’te çekileceği belirtildi.

Alt yaş gruplarında geçen sezon olduğu gibi ilk U14 Ligi start alacak. 17 Eylül’de başlayacak U14 Futbol Ligi’nin grup ve fikstürü 29 Ağustos’ta çekilecek kurayla belli olacak.

Öte yandan, Süper Amatör Lig ile Birinci Amatör Küme’ye son başvuru tarihi 5 Eylül, U14 Ligi’ne ise 26 Ağustos olarak belirlendi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi