Süper Amatör Lig’de geri sayım... Uzun pandemi arasının ardından başlayacak ligin teknik toplantısı, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir ile Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç’un başkanlığında yapıldı. Lige katılma hakkı bulunan 14 kulüp temsilcisinin hazır bulunduğu toplantıda, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu’nun amatör ligler için tüm illere gönderdiği talimatlarla ilgili bilgiler aktarıldı.

2003 yılından bu yana ilk kez 14 takımın katılımıyla oynanacak ligin 30 Ekim Cumartesi günü Bölgesel Amatör Ligde aynı anda başlamasına karar verilirken, statüye dair düşünülen senaryo hakkında bilgi sunuldu.

İlk olma özelliği taşıyan senaryoya göre takımlar 7’şerli iki klasman grubunda toplanacak. Pandemi şartları ve kulüplerin içinde bulunduğu maddi imkansızlıklar ön planda tutularak, grupların birbirine yakın ilçeleri temsil eden takımlardan oluşturulması kararlaştırıldı.

Buna göre; Merkez, Kozlu, Ereğli ve Alaplı takımları Klasman A grubunda, Çaycuma, Kilimli ve Devrek takımları Klasman B grubunda toplanacak. Dolayısıyla gruplar için kura çekimi yapılmayacak.

Planlamaya göre; A grubunu Kozlu Belediyespor, Kozlu İhsaniyespor, Üzülmezspor, Ereğli Akınspor, Ereğli Yenimahallespor, Alaplı Belediyespor ve Gülüç Belediyespor oluşturacak. B grubunda ise, Gelikspor, İstasyon Gemicilerspor, Perşembe Belediyespor, Çaydeğirmeni Belediyespor, Çaycumaspor, Çates Işıkspor ve Muslu Belediyespor yer alacak.

İLK 3 TAKIM PLAY-OFF GRUBUNA YÜKSELECEK

SON İKİLER KÜME DÜŞECEK

Çift devreli lig usulünün uygulanacağı gruplarda her hafta bir takım maç yapmadan BAY geçecek. Maçlar sonunda her iki grupta oluşacak puantajda ilk 3 sırayı oluşturan takımlar Play-Off grubuna yükselecek. Son iki sırayı alan toplam 4 takım ise Birinci Amatör Küme’ye düşecek.

6 takımdan oluşacak Play-Off grubu, yine 3 puanlı lig usulüne göre oynanacak. Çift devreli lig sonunda birinci olan takım, Bölgesel Amatör lige yükselme baraj maçı oynamaya hak kazanacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi