Süper Amatör Ligin yeni takımı Elvanpazarcıkspor’da beklenmedik sürpriz istifa. 2018 yılında kurulan takımı geride kalan 2021-2022 sezonunda Süper Amatör Lige çıkaran genç başkan Gökhan Yıldız, aldığı karar doğrultusunda başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yıldız, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, özel iş ve ticari faaliyetlerin il dışında getirdiği sorumluluk üzerine görevi bırakmak zorunda kaldığını, buna rağmen Elvanpazarcıkspor’la bağını asla koparmayacağını, başkanlığa kim gelirse gelsin desteğe devam edeceğini belirtti.

DESTEĞİM SÜRECEK

Yıldız, istifasına yönelik yaptığı açıklamada, “23 Mayıs 2018’de kurucu üyesi olduğum Elvanpazarcıkspor’da 11 Ağustos 2020’de başkanlığa seçildim. Görevim süresince liyakat ilkesiyle hareket edilmesi hususunda hassasiyet gösterdik. Kişilerden bağımsız, başarı ve yetenek kıstaslarına göre şekillenen, takım ruhunu temeline koyan, fair-play anlayışıyla Birinci Amatör Küme’den Süper Amatör Lige yükseldik. Zonguldak amatör futboluna renk kattık. Amatör ligde, profesyonel ve ilkeli anlayışın temellerini attık. Mensubu olmaktan büyük onur ve gurur duyduğum Elvanpazarcıkspor kulüp başkanlığı görevimi, özel hayatımın yoğunluğu, ticari faaliyetlerimin il dışında da getirdiği sorumluluklar ve yükümlülüklerini hakkıyla yerine getirememenin kaygısıyla görevimi bugün itibari ile bırakmış bulunmaktayım. Kulübümüzün, Elvanpazarcık beldesinin tanıtımı, gençleri spora yönlendirme, sosyalleşmelerini sağlama, enerjilerini faydalı yönetmeleri gibi misyonunu layıkıyla yerine getirdiğine inanıyorum. Bu süreçte bana ve kulübümüze desteğini esirgemeyen başta Belediye başkanımız Hüseyin Uzun olmak üzere tüm bürokratlarımıza, Elvanpazarcıklı esnaflarımıza, yönetim ve hocalarımıza, armayı kutsal gören ve son terine kadar hakkını veren futbolcularıma, cefakar taraftarımıza, bu camiaya gönül vermiş tüm hemşerilerime gönülden çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Hiç bir zaman esirgemediğim desteğimi, yeni kulüp başkanı ve yönetimin varlığında da devam ettireceğime söz veriyorum” şeklinde ifadeler kullandı.

Yıldız’ın istifası üzerine Elvanpazarcıkspor’da yeni başkanın kim olacağı ve takımın yeni yükseldiği Süper Amatör Lige katılıp katılmayacağı merak konusu oldu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi