Bölgesel Amatör Ligin başlama tarihi şimdilik 18 Temmuz. Bu tarih kesinleşirse Süper Amatör Lig aynı tarihte başlayacak. Bu tarihin 25 Temmuz’a sarkma olasılığı da var.

ZONGULDAK Futbol İl Temsilciliği, koronavirüs salgını nedeniyle 19 Mart’ta diğer tüm futbol ligleri gibi tatil edilen Süper Amatör Ligin başlama tarihini belirledi.

Bölgesel Amatör Ligle aynı tarihte sona erme şartı konulan ligin, kesin olmamakla birlikte şimdilik 18 Temmuz ya da 25 Temmuz’da başlatılacağı belirtildi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun daha önce 18 Temmuz olarak açıkladığı Bölgesel Amatör Ligin başlama tarihi öne çekilirse ya da hafta arası maçlarıyla hızlandırılmış lig sistemi uygulanırsa Süper Amatör Ligin başlama tarihi de buna bağlı olarak öne alınacak.

Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Süper Amatör Lig kulüplerine seslenerek hazırlık planlarının lig 18 Temmuz’da başlayacakmış gibi yapılmasını istedi. Malkoç, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) ve Amatör İşler Kurulu’yla sürekli istişare halinde olduklarını, tarihte bir değişiklik olması halinde bunun kulüplerle paylaşılacağını aktardı.

En son 15 Mart’ta 19’uncu hafta maçlarının oynandığı lig, kalan 3 haftalık periyodun tamamlanmasıyla sona erecek. Şampiyon takım, 2020-2021 futbol sezonu için Bölgesel Amatör Lige yükselme maçı oynamaya hak kazanacak.

50 puana sahip Kilimli Belediyespor’un açık ara lider olduğu ligde, Gelikspor 45 puanla 2’nci, Alaplı Belediyespor 41 puanla 3’üncü sırada yer alıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi