Zonguldak’ta, 2003 yılından bu yana “en üst yerel amatör lig” olarak uygulanan Süper Amatör Ligde 20’nci sezon heyecanı... 2022-2023 sezonuyla birlikte 20’nci sezonunu yaşayacak olan lig, takvimde bir değişiklik olmazsa Ekim ayı sonunda başlayacak.

Dün Birinci Amatör Küme Ereğli grubunda Ortacıspor ile Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor arasında oynanan Play-Off son maçıyla birlikte 2021-2022 sezonunun sona ermesi üzerine Süper Amatör Ligde 2022-2023 sezonunda mücadele edecek takımlar şekillendi. Bir üst lige yükselen, küme düşen ve alt ligden gelen takımlarla birlikte yeniden oluşan ligde, bu sezon olduğu gibi yine 14 takım mücadele edecek.

Süper Amatör Ligde yeni sezonda Kozlu Belediyespor, Üzülmezspor, Gülüç Belediyespor, İstasyon Gemicilerspor, Muslu Belediyespor olmayacak. Kozlu Belediyespor şampiyon olup Bölgesel Amatör Lige çıkarken, diğer 4 takım küme düşerek lige veda etti.

Mevcut takımlardan lige katılma hakkı bulunan Gelikspor, Çaycumaspor, Çaydeğirmeni Belediyespor, Çatalağzı Demirspor, Perşembe Belediyespor, Ereğli Yenimahallespor, Ereğli Akınspor, Alaplı Belediyespor ve Kozlu İhsaniyespor yeni sezonda lige kaldıkları yerden devam edecek. Bölgesel Amatör Ligden düşen Kilimli Belediyespor ile Birinci Amatör Küme’den yükselen Elvanpazarcıkspor, Mavi Şimşekspor (Çatalağzı), Sefercikspor (Filyos) ve Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor mevcut takımlar arasına dahil oldu.

2019-2020 sezonunda Süper Amatör Ligde şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lige yükselen Kilimli Belediyespor, iki sezon mücadele ettiği yarı profesyonel lige bu sezon veda ederek, tekrar Süper Amatör Lige düştü.

Birinci Amatör Küme’den gelen Elvanpazarcıkspor, Mavi Şimşekspor ve Sefercikspor, kuruluşlarından bugüne dek ilk kez Süper Amatör Ligde mücadele edecek olmanın heyecanını yaşıyor. Sezon başında Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor ismini alan yeşil-beyazlı takım lige yabancı değil. Ereğli ekibi, 2018-2019 sezonunda Ereğli Kepez Çaylıoğlu ismiyle lig mücadelesi vermişti.

SÜPER AMATÖR LİG 2022-2023 SEZONU

Kilimli Belediyespor

Gelikspor

Çaycumaspor

Çaydeğirmeni Belediyespor

Çatalağzı Demirspor

Perşembe Belediyespor

Ereğli Yenimahallespor

Ereğli Akınspor

Alaplı Belediyespor

Kozlu İhsaniyespor

Elvanpazarcıkspor

Mavi Şimşekspor

Sefercikspor

Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi