Zonguldak Kömürspor’un iç saha maçlarını oynadığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nin zemini, Türkiye Futbol Federasyonu denetçileri tarafından 'çim zemin ve çim saha kalitesi' denetimine tabi tutuldu. Denetimlerin sonucu pek iç açıcı değil.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Çim Saha Denetçisi Tuğrul Hocaoğlu öncülüğündeki çim saha ve zemin denetim ekibi, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın zemininde incelemelerde bulundu. Kale önleri başta olmak üzere zeminin belli bölümlerinde zemin doku, kök örnekleri ve drenaj testleri yapıldı.

Yapılan incelemelerin sonucu pek olumlu değil. Çim zemin ve sahanın kalite yönünden seviyesinin çok aşağılarda olduğu tespit edilirken, kök kalınlığı yönünden özelliğini kaybeden çimin ve buna bağlı olarak kelleşen sahanın sakatlık riski taşıdığı kaydedildi.

Hocaoğlu, denetimler sonucunda verdiği bilgilerde kale önlerinin futbol oynamaya elverişli olmadığını, yetersiz kalan drenaj nedeniyle sahanın belli bölümlerinde göletlerin meydana geldiğini, bu durumun futbol sağlığını tehdit ederek sakatlıklara davetiye çıkardığını belirtti.

İncelemeler neticesinde edinilen tespitler, hazırlanacak raporla birlikte Türkiye Futbol Federasyonu’na sunulacak. Raporların incelenmesinin ardından Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda maç oynanıp oynanmayacağı belli olacak. Karar, bugün Zonguldak Kömürspor Kulübü’ne ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne bildirilecek.

ONAY ÇIKMAZSA MAÇLAR DEVREK’TE OYNANACAK

ZONGULDAK Kömürspor Kulübü, denetimlerin ardından gözünü Türkiye Futbol Federasyonu’na çevirdi. Federasyonun kararı olumsuz olduğu takdirde Kömürspor, sezonun sonuna kadar iç sahadaki Sancaktepe FK, Hekimoğlu Trabzon, Sarıyer, 1922 Konyaspor, Pendikspor ve Tarsus İdmanyurdu maçlarını Devrek İlçe Stadı’nda oynayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi