Dünyada salgın haline gelen ve birçok insanın hayatını kaybetmesine yol açan koronavirüs vakasındaki artış üzerine yapılan olağanüstü toplantı sona erdi. Toplantıda, herkesin beklediği gibi futbol, basketbol ve voleybol ligleri için erteleme kararı çıktı. Maçlar ileri bir tarihe ertelendi.

GENÇLİK ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantı sona erdi. Koronavirüs salgınının değerlendirildiği toplantıda, futbol, basketbol ve voleybol maçlarının ertelenmesine karar verildi.

Tüm Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs Tükiye’de de artarak devam ediyor. Geçen hafta sadece 1 vakayla başlayan fakat bugün gelinen noktada 191’e çıkan sayıya 2 vatandaşın ölümünün eklenmesi spor camiasında da endişenin boyutunu artırdı.

Küresel sorun haline gelen koronavirüs salgını nedeniyle UEFA 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerini 11 Haziran - 11 Temmuz 2021’e ertelerken, birçok ülke spor müsabakalarının askıya aldı. Türkiye’de geçen hafta alınan ve bu hafta için geçerliliğini sürdüren seyircisiz oynama kararına bugün yenisi eklendi.

KASAPOĞLU BAŞKANLIĞINDA TOPLANILDI

Koronavirüs salgınının kulüp ve sporcular üzerinde endişeyi artırması üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu başkanlığında olağanüstü toplantı gerçekleştirildi.  Toplantıya, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil katıldı. 3 saate yakın süren toplantıda, liglerin ertelenmesine karar verildi. 

Kasapoğlu'nun açıklaması...

"Koronavirüs salgınıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Virüsün en çok etkilediği alanlardan biri spor. Salgının kontrol altına alınamadığı birçok ülkede müsabakalar ertelenmiş durumda.  Federasyon başkanları yaptığımız değerlendirme sonucu ligler ertelenmiştir. Bu süreçte federasyonlar ve kulüpler, sporcu, antrenör ve diğer çalışanlarının sağlığını korumak için gerekli tüm tedbirleri hassasiyetle yerine getirecektir."

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi