Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın çocuk, genç ve engellilere yönelik oluşturduğu Spor Okulları, 81 ilde kapılarını açtı. Spor Okullarıyla çocuk ve gençlere spor sevdirmek ayrıca Milli düzeydeki sporcu sayısının artırılması amaçlanıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz tatiline giren orta ve lise düzeyindeki çocuk ve gençlere yönelik düzenlenen spor okulları çalışmalarına başladı. Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, yaz dönemi boyunca sürecek çalışmalar için açılış töreni düzenledi. Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Gençlik Spor Hizmetleri Şube Müdürü Serkan Keleş ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir ile öğrenci ve velilerin katıldığı açılış töreni bir hayli görkemli geçti.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Keleş, spor okullarıyla yeni nesillere sporu sevdirmeyi ve spor salonlarına çekmenin amaçlandığını ifade ederken, bu amaç doğrultusunda bu tür spor organizasyonlarının yıl boyunca hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları bu salondan çıkacaktır

DÜNYA VE OLİMPİYAT KADROSUNUN TEMELİ

Ücretsiz spor okullarıyla küçük yaştaki çocuklara spor yapma imkanı tanınacağını kaydeden Serkan Keleş, “Çocuk ve gençleri spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak için Gençlik ve Spor Bakanlığımızın öncülüğünde il ve ilçelerde ücretsiz spor okulları açtık. Hedefimiz 25 bin öğrenciye ulaşmak. Tesislerimizde uzman antrenörler eşliğinde mümkün olduğunca çok sayıda sporcuya ulaşmak istiyoruz. Yaz boyunca devam edecek eğitimler neticesinde başarı gösterenleri kulüplere lisanslı olarak kazandıracağız. Bunun örneklerini geçmişte yaşadık. Spor okullarımızdan yetişerek ulusal ve uluslararası şampiyonalarda dereceler elde eden sporcularımız var. Açtığımız spor okullarından yine aynı şekilde gelecekte birçok Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcuların çıkacağına inanıyorum” dedi.

Keleş’in ardından geleceğin sporcularına seslenen Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, spor yapmanın önemine dikkat çekerken, “Bugün spor için bir aradayız. Çok güzel bir organizasyon. Buradaki herkesin sporun önemini bildiğinin farkındayım. Sizlere sporun bir insan ya da toplum için ne kadar önemli olduğunu gösteren bir şey sunmak istiyorum. Bildiğiniz gibi her şeyin başında sağlık geliyor. Sağlıklı olmak için insanların harekete ihtiyacı var. Hareket için de bir araç olmalı. Spor en iyi araçtır. Sporun iyi yönleri çok. İnsanları bir araya getiriyor, insan ilişkilerinin sağlıklı bir şekilde yürüyebileceği bir ortam yaratıyor. Rekabet ve rekabetin centilmence yapılacağı bir ortam sağlıyor. Hayat bir yarıştır. Bu yarışta bazıları ön plana çıkar, bazıları arkada kalır. Spor insana hayattaki yarışın nasıl olmasını öğretir.” şeklinde konuştu.

“Spor sayesinde dünya çapında bir sporcu olabilirsiniz”

Vali yardımcısı Uçar, sporun farklı dallarda bireysel ya da takım halinde yapılabileceğine vurgu yaparken, “Sporu her türlü yapabilirsiniz. Bireysel olabilir. Tek başınıza bir amaç doğrultusunda spor yapabilirsiniz. Bu amaç sadece sağlık için de olabilir, ya da bir başarı elde etmek için de olabilir. Bir takımın içinde de olabilirsiniz. Takım ruhunu yakalayabilirsiniz. Bu arada insanlarla ortak bir şey yapıp ekip olarak çalışma şeklini öğrenebilirsiniz. Böylece başarıya doğru birlikte koşarsınız. Başarılı olduğunuz zaman birlikte sevinir, başarısız olduğunuz zaman birlikte üzülürsünüz.” dedi.

Sporun bir şehrin ya da ülkenin tanıtımı, dünya çapında tanınan bir sporcu olmak için yapılabilecek en iyi aktivite olduğunu dile getiren Uçar, sözlerini şöyle noktaladı:

“Sporun bir çok faydası var.Mesela Barcelona dediğinizde aklınıza bir takım geliyor. Bir takımın başarısı sayesinde Barcelona şehrini dünya tanıyor. Trabzon denince akla Trabzon şehri ve oranın başarılı bir spor kulübü olan Trabzonspor aklımıza geliyor. Dolayısıyla spor, başarılı olunduğu takdirde hem şehirlerin, hem de ülkelerin tanıtımında önemli bir yere sahip. Milli sporcuların başarılı olması ülkemizin marka değerini yükseltmektedir. Son dönemde birçok branşta elde edilen başarılar dünya çapında ülkemizin adını duyurdu. Bunu bütün branşlara yaydığımız zaman, ülkemizin marka değerini daha da yükseltmiş olacağız. Marka değerimizi yükseltecek sporcular öncelikle okullarımızda ve Gençlik Spor Bakanlığımızın açtığı spor okulları sayesinde yetişecektir. Başarılı sporcu sayısının artması gerekiyor. Sizler de buradan yetişip dünya çapında bir sporcu olabilirsiniz. Sporcu sayısını ne kadar artırırsanız, başarıda da o kadar artacaktır.”

Tören, konuşmaların ardından farklı dallardaki elit sporcular tarafından yapılan gösterilerle sona erdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi