Gençlik Merkezi binasıyla başlayan tesis atılımı, tip kapalı spor salonu, sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve 500 kişi kapasiteli tribünle devam edecek.

ZONGULDAK’TA, 2020 yılında başlayan spor tesisleri atılımı 2021 yılında da devam ediyor. Gençlik Spor İl Müdür vekili Hakan Yüksel’in merkez ve ilçelerde yaptığı incelemeler neticesinde ihtiyaç listesine dahil edilen spor tesisleri Gençlik Spor Bakanlığı’nın onayı üzerine bir bir ihale edilip kentte kazandırılıyor.

Geride kalan yılda yapımı başlayan ve devam eden tesislere bir yenisi daha eklendi. Gökçebey’de ihtiyaç listesine dahil edilen ve ihale aşamasına gelen spor tesislerinin yapımına tam teşekküllü Gençlik Merkezi binasıyla başlandı.

Yüklenici firma tarafından ilk kazmanın vurulduğu Gençlik Merkezi binası, ihale şartnamesinde belirtilen takvim gününde tamamlanıp Gökçebey gençliğinin hizmetine açılacak.

İlçedeki spor tesisleri yatırımı sadece Gençlik Merkezi’yle sınırlı değil. Futbol potansiyeli oldukça yüksek olan ilçeye sentetik çim yüzeyli futbol sahası kazandırılacak. Böylelikle ilçeyi amatör futbol liginde temsil eden Gökçebeyspor, maçlarını civar ilçe ya da beldelerde oynamaktan kurtulacak. Futbol sahası projesi, 500 kişi kapasiteli portatif tribün, futbolcu ve hakem soyunma odalarını da içinde barındırıyor.

Ayrıca tip spor salonu projesi de ilçeye kazandırılacak projeler arasında yer alıyor.

AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Gökçebey’de gençlerin sosyal anlamdaki ihtiyacını giderecek Gençlik Merkezi binası için temel atma töreni düzenlendi. Törene, Gökçebey Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, Gençlik Spor İl Müdür vekili Hakan Yüksel, Gençlik Spor Gökçebey İlçe Müdürü İsmail Keskin katıldı.

Hakan Yüksel, burada yaptığı konuşmada Gençlik Merkezi ve futbol sahası projeleriyle Gökçebey’in spor alanında önemli eksikliğinin giderileceğini belirterek, “Gökçebey ilçemize tam teşekküllü Gençlik Merkezi için ilk adımı atmanın gururunu yaşıyoruz. Yatırım projelerimiz arasında yer alan Gençlik Merkezi’nin tamamlanmasıyla birlikte gençlerimize bundan sonra kendi evlerinde hizmet edeceğiz. Merkezimizde gençlerin sportif, sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarını ilgileri ve istekleri doğrultusunda geçirebilmelerini sağlayacağız” dedi.

Yüksel, Gençlik Merkezi’nin yanı sıra tip spor salonu, 500 kişi kapasiteli tribünlerden oluşan sentetik çim yüzeyli futbol sahasını da ilçeye kazandıracaklarını sözlerine ilave etti.

Tesis yatırımı yönünden atılım dolu bir 2020 yılını geride bırakan Zonguldak için 2021 yılı da aynı şekilde geçecek. Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Hakan Yüksel, merkez, ilçe ve beldelerde ihtiyaç listesine alarak projelendirdiği tesis yatırımlarını bu yıl içinde Zonguldak’a kazandırmaya devam edecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi