Zonguldak’ta, aralıksız 12 yıldır kurumsal bir kimlikle gençleri geleceğe hazırlayan Karaelmas Akademi, bekçi adayları için spor parkuru hazırlıklarını tamamladı.

81 ili kapsayan bekçi alımları çerçevesinde önümüzdeki günlerde toplam 3 bin 250 bekçi alımı gerçekleşecek. Bekçi alımında Zonguldak’ın kontenjan sayısı 15 olarak açıklandı. Bu doğrultuda taban baraj puanı 60 olan yazılı sınavı başarıyla geçen adaylardan 150’si ikametgahı Zonguldak, askerliği yapmış ve boyu 1,67’nin üzerinde olmak kaydıyla spor mülakatına çağırılacak.

Spor mülakatı, bekçilik alımında önemli eleme unsurlarından biri olarak öne çıkıyor. Zaten mülakatta özel olarak hazırlanan parkuru belirlenen sürede geçemeyen adaylar direkt olarak eleniyor. Dolayısıyla yazılı sınavı geçse dahi fizik-kondisyon, hız ve çabukluk yönünden iyi olmayan adayı zor bir mülakat süreci bekliyor.

Başarı oranı çok yüksek

Kentte, 2010 yılından bu yana genç ve profesyonel eğitmenler tarafından uygulanan bireysel performans antrenmanlarıyla gençleri geleceğe hazırlayan “Karaelmas Akademi” bu doğrultuda gençlerin tercih ettiği eğitim ve parkur adresi oluyor.

Geride kalan 12 yılda Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu (BESYO) başta olmak üzere Polis Memurluğu Merkezi Eğitim (POMEM), Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), Polis Özel Harekat (PÖH), Polis Amirliği Eğitim Merkezi (PAEM), Jandarma Subay-Astsubay ve bekçilik gibi mesleklere 10 bin genç kazandıran Akademi, yazılı sınavı başarıyla geçen bekçi adaylarını spor parkuru eğitimine bekliyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi