19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çelenk koyma töreni ile başladı. Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende konuşan Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, “19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan Milli mücadeleyi başarıya taşıyan ruhun bugün 101. yılını coşkuyla yaşıyoruz” dedi.

ZONGULDAK’TA, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk anıtına çelenk koyma töreniyle başladı. Bu sene ki törene koronavirüs salgını ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle sadece protokol üyeleri katıldı. Törende, Vali Erdoğan Bektaş, Zonguldak Ak Parti Milletvekilleri Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, Belediye Başkanı Selim Alan, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ve AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, CHP İl Başkanı Murat Pulat, İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Dilay Küçük, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Nazan Papila yerini aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, daha sonra Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’in Atatürk anıtına çelenk koymasıyla devam etti. Vali Erdoğan Bektaş önderliğindeki heyetin salgın nedeniyle maske taktığı ve sosyal mesafe kuralına dikkat ettiği görüldü.

Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, törende günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi.

19 Mayıs’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ve Türk milletinin bağımsızlığını kazanması adına Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan önemli bir adım olduğunu dile getiren Yüksel, “19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan Milli mücadeleyi başarıya taşıyan ruhun bugün 101. yılını yaşıyoruz” dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle bu sene ki kutlamalara gençlerin katılamadığını fakat Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak sanal ve dijital ortamda bayram coşkusunu yaşatmaya çalıştıklarını kaydeden Yüksel, içinde bulunulan salgın  sürecini biran evvel atlatıp eski bayramlar gibi tekrar coşkulu bayram sevinci yaşamayı temenni ettiklerini kaydetti.

‘MİLLİ MÜCADELEMİZİN DÖNÜM NOKTASIDIR’

Büyük Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Milli mücadelenin, Türk tarihinde önemli noktalarından biri olduğunu dile getiren Hakan Yüksel, “Tarihi boyunca bağımsız yaşamış olan Türk Milleti’nin yine dünya üzerindeki varlığını hür, bağımsız olarak sürdürmesi için buna inanan ve “Türk Milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır” diyen yüce önder, yediden yetmişe, kuzeylisi güneylisi, doğulusu batılısı, her insanımızı arkasına alarak Milli mücadeleyi başlatmış ve tüm yoksulluğa rağmen bu mücadelede Türk Milleti başarı elde etmiştir.” şeklinde ifadelerde bulundu.

GENÇLERE GÜVENİNİ ORTAYA KOYDU

Yüksel, konuşmasının son bölümünü gençlere ayırırken, Türk gençlerinin ülkemizin geleceği olduğunu vurguladı.

Birlik, beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk gencinin ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacağına inandığını kaydeden Gençlik Spor İl Müdürü, “Milli mücadeledeki inanç, birlik ve beraberliğin her zaman örnek alınarak aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Bunun bozulmasına da başta Türk gençliği olmak üzere Türk Milleti fırsat vermeyecektir. Bayrağımız hür olarak vatan toprakları üzerinde dalgalanıyorsa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık diliyor, tüm gençlerimizin ve Zonguldak halkının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı sevgi, saygıyla kutluyorum” şeklinde konuştu.

GÖSTERİLER BU KEZ SANAL ORTAMDA

Bu arada her yıl resmi törenin ardından farklı branşlarda düzenlenen spor organizasyonları bu yıl ki kutlamalarda koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi. Hem virüs, hem de sokağa çıkma kısıtlaması üzerine gençler, gösterilerini bu kez evlerinden doğru yaptı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün başlattığı akım üzerine 19 Mayıs’a özel olarak evlerinde ilgili oldukları branşlara yönelik gösteri hazırlayan gençler, kaydettikleri videoları  Gençlik Spor İl Müdürlüğü aracılığıyla sosyal medya hesaplarında beğeniye sundu. Hemen her branşta sporcuların katılım gösterdiği spor gösterileri takipçiler tarafından büyük beğeni topladı.

Hakan Yüksel, bu konu ilişkin olarak da “Her yıl coşkuyla kutlanan 19 Mayıs’ı, dünyada ve ülkemizde yaşanan Kovid-19 salgını nedeniyle Cumhurbaşkanlığımız ve Bakanlığımız tarafından alınan tedbirler kapsamında sosyal medya ortamında kutlayacağız. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Gençlik Haftası faaliyetleri kapsamında online bilgi yarışmaları, spor gösterileri, gençlik merkezi akademi ve kulüp faaliyetleri, şiir ve resim yarışmaları ve çeşitli etkinlikler sanal ortamda yapılacaktır. 19 Mayıs saat 19.19’da ilimizdeki tüm yurtlarda, stadyumlarda ve spor salonlarımızda eş zamanlı olarak İstiklal Marşı okunacaktır” şeklinde değerlendirmede bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

     

 

Editör: Haber Merkezi