Zonguldak Kömürspor’un 14 Mart Pazar günü sahasında karşılaşacağı Hekimoğlu Trabzon, hafta arasında 90+1 ve 90+7’nci dakikalarda attığı gollerle 2-0 kazandığı Hacettepe maçıyla lig ikinciliğine yükseldi. Maçı son ana kadar bırakmayan Trabzon ekibi karşısında her an, her dakika üst düzey konsantrasyon gerekiyor.

Hafta arasında deplasmanda Erzincanspor’u 1-0 mağlup ederek uzun zaman sonra 3 puan sevinci yaşayan Zonguldak Kömürspor, 28’inci hafta maçında 14 Mart Pazar günü Play-Off yarışında başı çeken Hekimoğlu Trabzon’la karşılaşacak. Erzincan galibiyetiyle moral ve özgüven kazanan Zonguldak ekibi, Trabzon temsilcisinden çekinmiyor. İç saha mücadelesinden puan ya da puanlarla ayrılmak isteyen Barış Şeref ve öğrencileri, teknik-taktik hesaplarını bu doğrultuda yapıyor.

Bire bir oynamak, deyim yerindeyse adım attırmamak lazım

SONUCA GİDEN OYUNCULARI VAR

Hekimoğlu Trabzon takımı üst seviyede futbolculardan kurulu bir kadroya sahip. Kadroda Batuhan Karadeniz, Burhan Eşer başta olmak üzere futbolcular var. Her an, her dakika skoru değiştirebilecek seviyedeki futbolculara dikkat edilmesi şart. Bu iki isim aynı zamanda takımın en golcü isimleri. Batuhan’ın 18, Burhan’ın 16 golü var. Golcü iki ismi 7 golle Caner Aktaş izliyor.

25 maçta 55 gol ürettiler

EN GOLCÜ İKİNCİ TAKIM

Trabzon temsilcisi, Beyaz grupta lider Manisa FK’dan sonra en fazla gol atan ikinci takım. 25 maçta 55 gol üreten rakibin hücum gücü çok yüksek. Elde edilen 14 galibiyetin 6’sının farklı skorlarla kazanılması bunun bir göstergesi. Rakip, sadece Sancaktepe’ye 7, Şanlıurfa’ya 6, Ergene Velimeşe’ye 5, Afyonspor, Gümüşhanespor ve Amed Sportif’e 4’er gol attı.

Savunmada oluşacak anlık boşluk veya dalgınlık pahalıya mal olabilir

UZATMADA BİLE KAZANIYORLAR

Trabzon ekibi son lig maçında düşme hattındaki Hacettepespor karşısında uzatma süresinde galip geldi. 90 dakikalık bölümü 0-0 biten maçta 90+1’inci dakikada Salih Kavrazlı ve 90+7’nci dakikada Halil İbrahim Tuna’nın golleriyle sonuca giden Hekimoğlu Trabzon ekibi, bu yönüyle son düdüğe kadar dikkat edilmesi gereken bir takım olduğunu gösterdi. Dolayısıyla Pazar günü Zonguldak Kömürspor’da savunma oyuncularına çok büyük iş düşecek. Savunmada oluşacak boşluklar, anlık konsantrasyon eksikliği ve dalgınlık, rakibin skoru her an değiştirmesine yol açabilir. Bu konunun üzerinde duran teknik sorumlu Barış Şeref, stoper Hakan Çevik’in idare ettiği savunma bloğuyla özel olarak ilgileniyor. Hücum yönüyle dikkatleri üzerine çeken takımda 16 farklı futbolcunun golü var. Dolayısıyla bireysel performans ve başarının yanı sıra takım halinde futbol oyunuyla neticeye gittiği görülen rakip karşısında gol yemeden geçecek her dakika, Zonguldak Kömürspor’un lehine olacak.

SON 6 MAÇIN SADECE 2’SİNİ KAZANDILAR

Hekimoğlu Trabzon takımı, hafta arasında kazandığı Hacettepespor maçının ardından puantajda ikinciliğe yükseldi. 14 galibiyet, 7 beraberlik, 4 yenilgiyle ilerleyen Beyaz grup ekibi, ligde en son 3 Şubat’ta Amed Sportif’e 3-2 mağlup oldu. Bu yenilginin ardından Hekimoğlu Trabzon, 5 maçta 3 beraberlik, 2 yenilgi aldı. Kahramanmaraşspor (1-1), Erzincanspor (0-0) beraberlikleriyle düşüş süreci yaşayan Hekimoğlu, 6-2’lık Şanlıurfaspor galibiyetiyle 3 maç aradan sonra galibiyet sevinci yaşasa da peşine Uşakspor’la 0-0 berabere kalarak beraberlikler serisine bir yenisini daha ekledi. Rakip takım, hafta arasında uzatma süresinde sonuca giderek 3 puan sevinci yaşadı.

Zonguldak Kömürspor 3-0’lık yenilginin rövanşına kilitlendi

İLK YARIDA HEKİMOĞLU’NUN GALİBİYETİ VAR

Zonguldak Kömürspor ile Hekimoğlu Trabzon arasında ilk yarıda Trabzon’da oynanan maç, ev sahibi ekibin 3-0 üstünlüğüyle sona erdi. Burhan Eşer’in penaltıdan attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Hekimoğlu Trabzon, ikinci yarıda Can Erdem’in dublesiyle 3-0’lık neticeye gitti. Rövanş mücadelesine ilk yarıdaki maça göre farklı bir kadroyla çıkacak olan Zonguldak Kömürspor, her ne kadar kağıt üzerinde favori Hekimoğlu Trabzon görülse de 90 dakika mücadelesinden puanlarla ayrılmayı hedefliyor.

Golcü Haluk’un olmaması en büyük dezavantaj

3 CEZALI VAR

Zonguldak ekibinde, 90 dakika mücadelesi öncesi 3 eksik var. Golcü oyuncu Haluk Türkeri ile sağ bekte görev alan Yılmaz Daler ve orta alan oyuncusu Rıdvan Bingöl, sarı kart ceza sınırını aştıkları için cezalı duruma düştü. Bir maçlık cezalarını Pazar gün ki maçta çekecek olan futbolcular, takımı tribünden destekleyecek.

Devre arasında takıma katılan ve 7 maçta attığı 5 golle takıma önemli katkılar sağlayan Haluk’un bu maçta olmaması kırmızı-lacivert takım için dezavantaj olacak. Haluk’un yerine bu maçta Tezcan Gökmen forma giyecek. Genç forvet, kendisi için vitrin olacak maçta iyi bir performans gösterip Haluk’u aratmak istemiyor. Teknik ekibin gol umudu, gol ya da goller atıp takımı skora taşımayı hedefliyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi