Zonguldak Kömürspor’un rakipleri arasında yer alan Tarsus İdmanyurdu’nu çalıştıran Ergün Penbe, ligin koronavirüs salgını nedeniyle tescil edilmesi üzerine sezonu kapattı. Penbe, uzun aradan sonra memleketi Zonguldak’a geldi, burada bir dizi ziyaretlerde bulundu.

2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Tarsus İdmanyurdu’nun teknik direktörü Ergün Penbe, koronavirüs salgını nedeniyle tescil edilen lig üzerine sezonu kapattı. Sezon tatilini geçirmek üzere Tarsus’tan ayrılan Zonguldaklı hoca memleketine döndü.

Baba ocağı Kilimli’de tekneyle balık keyfi yaparak sezonun stresini üzerinden atan ünlü teknik adam, dün İstanbul’a hareket öncesi Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’u makamında ziyaret etti. Futbol ağırlıklı sohbetin konuları arasında Tarsus İdmanyurdu ile Kilimli Belediyespor yer aldı.

Bölgesel Amatör Lige yükselen Kilimli Belediyespor’u 3. Lige çıkarmak için uğraştıklarını dile getiren Başkan Altun, yeni sezon yapılanmasının bu hedef doğrultusunda yapılacağını aktardı. Bunun üzerine Penbe, futbolculuk kariyerinde 1990 yılında profesyonelliğe geçiş yaptığı Kilimli Belediyespor’un yanında olacağını kaydetti.

Galatasaray ve Türk Milli takımın unutulmaz futbolcusu, 17 yıl süren profesyonel futbol kariyerinin 3 yılını Kilimli Belediyespor’da geçirmişti. Sarı-Siyahlı takımda 1990 yılında profesyonel sözleşme imzalayan Penbe, 1992 yılında Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği’ne, oradan da 1994 yılında Galatasaray’a geçiş yapmıştı.

Bu sezon 2. Ligde Tarsus İdmanyurdu’nu çalıştırdı

Futbolu bıraktıktan sonra yeşil sahalarda teknik direktör olarak boy gösteren Zonguldaklı teknik adam, 3 yıllık aranın ardından bu sezon 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Tarsus İdmanyurdu’nda göreve başladı. 48 yaşındaki teknik adam, Tarsus öncesi 2017 yılında yine 2. Ligde İnegölspor’u çalıştırmıştı.

Penbe, ilk kez görev yaptığı Tarsus İdmanyurdu’nu koronavirüs salgını nedeniyle tatil kararı çıktığı 28’inci hafta itibariyle play-off yarışının içinde tuttu. 14’ü iç saha, 14’ü deplasmanda oynanan 28 maçta 14 galibiyet, 1 beraberlik, 13 yenilgi alan Penbe, topladığı 43 puanla puantaj sıralamasında 7’nci sırada yer buldu. Play-Off hattının son basamağında bulunan İnegölspor’un sadece 2 puan gerisinde bulunan Zonguldaklı hocanın, kalan 6 hafta oynanmış olsaydı takımı play-off potasının içine sokması içten bile olmayacaktı.

5 maçlık galibiyet serisi yakalayarak dikkat çekti

2019-2020 futbol sezonunu 42 puanla 10’uncu sırada tamamlayan Tarsus İdmanyurdu, bu sezon Ergün Penbe yönetiminde başarılı bir sezon geçirdi. Geçen sezon 34 maçlık genel puan toplamını bu sezon 28’inci hafta itibariyle yakalayan hatta bir puan geçen Mersin temsilcisi, oynanması durumunda kalan haftalar için 55 ve üzeri puan hedefliyordu.

Tarsus’ta tecrübesini skora yansıtan Ergün hoca, özellikle 23 ila 27’nci haftalar arasında üst üstte kazandığı 5 maçla dikkatleri üzerine çekti.

3-1’lik Gümüşhanespor galibiyetiyle başlayan seriye Pendikspor (3-0), Başkent Akademi (2-1), Çorum FK (3-0) ve Afjet Afyonspor (3-2) galibiyetleriyle devam eden Penbe, 5 maçta 15 puanlık başarısıyla play-offta iddialı konuma geldi.

Penbe’nin diğer galibiyetleri, Şanlıurfaspor 2-0 / 3-0, Sarıyer 2-0, 1922 Konyaspor 2-1, Gümüşhanespor 1-0, Pendikspor 1-0, Amed Sportif 5-0, İnegölspor 2-1 ve Zonguldak Kömürspor 7-1 şeklinde oldu.

Farklı Kömürspor galibiyeti yankı uyandırdı

Engün Penbe, Tarsus İdmanyurdu’yla bu sezon iki maçı çok farklı bitirdi. 12’nci haftada Amed Sportif ve 16’ncı haftada Zonguldak Kömürspor’la oynanan maçları 5-0 ve 7-1 kazanan Zonguldaklı hoca, bu galibiyetlerle söz konusu haftalara damga vurdu. Penbe’nin özellikle memleketi Zonguldak Kömürspor’a karşısında elde ettiği 7-1’lik galibiyet çok ses getirdi. Hem Tarsus’ta, hem Zonguldak’ta günlerce konuşulan galibiyet ayrıca sezonun en gollü galibiyetleri arasında yerini aldı.

Tarsus İdmanyurdu’yla sözleşmesi 31 Mayıs itibariyle sona eren Ergün Penbe’nin 2020-2021 futbol sezonunda yoluna 2. Lig ekibiyle devam edip etmeyeceği merak konusu. Penbe, eğer yeniden Tarsus derse, hedefini ve kadro yapılanmasını 1. Lig düşüncesiyle ortaya koyacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi