Zonguldak Kömürspor, 4’üncü hafta başlayan yükselişini 8’inci haftada Karacabey Belediyespor galibiyetiyle sürdürdü. Kırmızı-Lacivertliler, 5 maçlık yenilmezlik periyodunda puanını 13’e kadar yükselterek zirve yarışına ortak oldu.

En iyi çıkış yapan ve bunu sürdüren takım

İlk 3 haftayı puansız geride bırakan Elmas’ın yükselişi 4’üncü haftada Kırşehir Belediyespor’la başladı. Deplasmanda 2-0 kazandığı bu maçın ardından iç sahada Nazilli Belediyespor’u 1-0 yenen Şenol Demir ve talebeleri, peşine deplasmanda Ankara Demirspor karşısında iki kez öne geçmesine rağmen 2-2 berabere kaldı. İki puan kaybına rağmen yenilmezliğini sürdüren Zonguldak Kömürspor, son iki maçta önce Eskişehirspor’u 3-1, sonra Karacabey Belediyespor’u 2-1 mağlup etti.

4 galibiyet, 1 beraberlikle iyi bir seri başarısı yakalayan Zonguldak Kömürspor, Beyaz grupta son 5 maçta yenilmeyen iki takımdan biri oldu. 7 puanla 12’nci sırada yer alan Kırklarelispor da, tıpkı Zonguldak Kömürspor gibi son 5 maçta yenilgi almadı. Fakat toplanan puan açısından bakıldığında Zonguldak Kömürspor’un açık ara farkla önde olduğu görülüyor. Zonguldak Kömürspor 5 maçta 13 puan toplarken, Kırklarelispor 1 galibiyet, 4 beraberlikle ancak 7 puan kazanabildi.

Grupta bu iki takım dışında son 5 maçı yenilgisiz tamamlayan üçüncü bir takım yok. 18 puanla lider durumda olan Pendikspor, 7 maçta 6 galibiyetle en fazla galip gelen takım olsa da, 3’er maçlık seriler halinde bir başarı istatistiği ortaya koydu.

Bu takımların dışında geride kalan haftalarda Isparta 32 Spor 1 ila 5’inci haftalar arasında 3 galibiyet, 2 beraberlik, Pazarspor 3 ila 7’nci haftalar arasında 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak 5 maçlık seri yakalamıştı.

GEÇEN SEZON 12 VE 15 MAÇLIK

YENİLMEZLİK SERİSİ VAR

Puantajın en dibinden aldığı Zonguldak Kömürspor’u 5 maç gibi kısa bir süre içinde zirve yarışına ortak eden Şenol Demir’in yakaladığı seri başarısı yeni değil. Demir, geçen sezon 3. Ligde şampiyon yaparak 2. Lige taşıdığı Diyarbekirspor’da 12 ve 15 maçlık yenilmezlik serisi yapmıştı.

İkinci hafta sonunda göreve başladığı Diyarbekirspor’da ilk 12 maçlık yenilmezlik serisinde 9 galibiyet, 3 beraberlikle 30 puan toplayan Demir, ikinci 15 maçlık seride ise, 10 galibiyet, 5 beraberlikle 35 puan kazanarak, maç başına 2,4 puan ortalamasıyla 65 puanlık müthiş bir başarı yakalamıştı.

Diyarbekirspor’daki seri başarısını Zonguldak Kömürspor’da devam ettiren Zonguldaklı teknik direktörün ilk 5 maçta, maç başına puan ortalaması 2,6.

Şenol hoca, böyle devam ettiği takdirde kırmızı-lacivertli takım liderle 5 olan puan farkını kısa sürede kapatarak zirve yarışına tamamen ortak olur.

52 maç sonra 5 maçlık seri geldi

Zonguldak Kömürspor, 6 sezondur mücadele ettiği 2. Ligde tam 52 maç aradan sonra üst üstte 5 maç yenilmedi. Kırmızı-Lacivertli takım, 2019-2020 sezonunda 17 ila 21’inci haftalar arasında İnegölspor ve Kırklarelispor galibiyetleri ile Afjet Afyonspor, Manisa FK ve Amed Sportif beraberlikleriyle 5 maçlık yenilmezlik serisi yakalamış, bu periyodu 2 galibiyet, 3 beraberlikle kapatarak 9 puan kazanmıştı.

Zonguldak ekibi, bu sezon 8’inci haftaya gelesiye kadar oynadığı 52 maçta, hiç 5 maçlık yenilmezlik serisi yapamadı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi