Süper Amatör Ligde 9’uncu hafta maçları oynandı. Cumartesi-Pazar maçlarını 4 takım 3’er puanla kapattı, 1 maç berabere sona ererken, 1 maç tatil edildi.

9’uncu haftada Akınspor, Kilimli Belediyespor, Çaydeğirmeni Belediyespor, Mavi Şimşekspor galip geldi. Kazananların 2’sini ev sahibi, 2’sini misafir takımlar oluşturdu.

Filyos Sefercikspor-Perşembe Belediyespor maçı, 30’uncu dakikada 0-0 devam ettiği sırada, Perşembe Belediyesporlu bir futbolcunun yardımcı hakeme yaptığı fiili müdahale nedeniyle hakem tarafından tatil edildi.

hakem tarafından tatil edildi.

Zirvede haftanın maçı olarak gösterilen Çaycumaspor-Alaplı Belediyespor arasındaki 90 dakika mücadelesinde kazanan olmadı. Karşılıklı gollere sahne olan karşılaşma 2-2 sona erince, iki takım puanları bölüştü.

Mavi Şimşekspor, sahasında konuk ettiği alt sıralardaki Elvanpazarcıkspor’u 9-2 farklı mağlup etti. Bu skor, hem haftanın, hem de bu sezonun en farklı galibiyet skoru olarak kayıtlara geçti.

Yine farklı galip gelen takımlardan biri Akınspor oldu. Zirve ortağı, Ereğli Çiğdemlispor’u 6-1’le geçti.

Çaydeğirmeni Belediyespor da haftayı farklı galibiyetle kapattı. Evinde oynadığı maçta Yenimahallespor’u konuk eden Çaydeğirmeni ekibi, karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı.

İki gollü tek galibiyet Kilimli Belediyespor’dan geldi. Sarı-Siyahlı ekip Gelikspor deplasmanında 2-1 kazandı.

YENİ LİDER AVERAJLA AKINSPOR

Bu neticelerin ardından lider yer değiştirdi. Haftaya lider unvanla giren Alaplı Belediyespor, koltuğu Akınspor’a devretti. 19 puanla ve averajla ilk sırada yer alan Ereğli ekibini, yine aynı puanla Kilimli Belediyespor takip ediyor.

Zirvede puan ortağı iki takımın ardından 18 puanla Alaplı Belediyespor, 17 puanla Mavi Şimşekspor, 16 puanla Çaycumaspor geliyor. Lider ve Play-Off hattındaki takımlar bu hafta böyle sıralandı.

İlk 5’in hemen ardından 14 puanla Çaydeğirmeni Belediyespor sıra aldı. 6’ncı basamaktaki takımı, 13 puanla İhsaniyespor ile 10 puanla Gelikspor izliyor.

Puantajda tek haneli rakamlarda kalan takımlardan Yenimahallespor 6 puanla 9’uncu, Ereğli Çiğdemlispor 5 puanla 10’uncu, Perşembe Belediyespor, Filyos Sefercikspor ve Elvanpazarcıkspor 4 puanla 11, 12 ve 13’üncü basamakta yer buldu.

Yarıda kalan Filyos Sefercikspor ile Perşembe Belediyespor arasındaki maçın neticesi, Salı günü belli olacak.

TOPLU SONUÇLAR

Ereğli Çiğdemli-Akınspor:1-6

Gelikspor-Kilimli Belediyespor: 1-2

Sefercikspor-Perşembe Belediyespor: (Y.K.)

Çaydeğirmeni Belediyespor-Yenimahallespor:4-0

Mavi Şimşekspor-Elvanpazarcıkspor:9-2

Çaycumaspor-Alaplı Belediyespor:2-2

İhsaniyespor (BAY)

HAFTANIN MAÇLARI

Yenimahallespor-İhsaniyespor

Kilimli Belediyespor-Çaydeğirmeni Belediyespor

Alaplı Belediyespor-Gelikspor

Akınspor-Çayçumaspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi