Birinci Amatör Küme’de 2021-2022 futbol sezonunu açılış karşılaşmasında 1848 Siyah İncispor güldü. Merkez A grubunda mücadele eden 1848 Siyah İncispor ile Polisgücüspor arasında oynanan ve 4 golün atıldığı karşılaşma Siyah İnci ekibinin 3-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Pandemi nedeniyle Mart 2019’da tatil edilen Birinci Amatör Küme, 1.5 yılı aşkın uzun aranın ardından başladı. Merkez, Kilimli, Ereğli ve Çaycuma olmak üzere 4 grupta 45 takımın mücadele ettiği ligin ilk maçı Merkez A grubunda 1848 Siyah İncispor ile Polisgücüspor arasında oynandı.

Fener sahasındaki açılış maçını C klasman yardımcı hakemi Emir Kılıçarslan yönetti. Pandemi arasında futbolu çok özleyen futbolcular seremoni sırasında hem büyük heyecan yaşadı, hem de centilmenlik örneği sergiledi.

Siyah İncispor’un takım kaptanı Çağlar Toplu, kulübü ve takım arkadaşları adına hakemler Emir Kılıçarslan, Deliacı ve Eray Recep Kartal ile rakip takım kaptanı Haşim Elçi’ye çiçek takdim etti. Özlenen bu görüntüler, tribünlerdeki futbolseverlerden büyük alkış aldı.

Karşılaşmada ilk çeyrek dakika golsüz geçildi. Polisgücüspor, hemen bir dakika sonrası Baran’la golü bularak skor üstünlüğünü yakaladı. Siyah İncispor’un bu gole cevabı gecikmedi. Kurtuluş’la rakip kalede bulduğu golle skoru eşitleyen sarı-siyahlı takım devreye 1-1 girdi.

İkinci yarıya rakibine göre daha moralli başlayan Siyah İncispor takımı oyunda üstünlüğü kurdu. Gelişen atakların ikisini Muhammet ve Tayfun’la gole çeviren Merkez A grubu ekibi 3-1’lik üstünlüğe ulaştı. Maç bu skorla sona erdi.

Uzun aradan sonra yeşil sahalara galibiyetle dönen Siyah İncispor, maçın ardından 3 puanın sevincini yaşarken, öne geçtiği maçta skoru koruyamayarak mağlup olan Polisgücüspor sahayı üzgün terk etti.

Sezon açılışını 3 gol ve 3 puanla yapan Siyah İncispor, ikinci hafta maçında Karaelmasspor’la karşılaşacak.

Öte yandan, Birinci Amatör Küme’de ilk hafta heyecanı yarın oynanacak 7 maçla devam edecek.

28 KASIM PAZAR

Saat 12.00 Kozlu sahası: Maden İşçileri Topbaşıspor-Zonguldak Gençlikspor (Ferdi Tatoğlu, Bayram Çiv, Furkan Topalahmetoğlu)

Saat 10.30 Fener sahası: Çaydamarspor-Karaelmasspor (Emre Yılmaz, Atakan Pamuk, Şaver Şentürk)

Saat 12.30 Fener sahası: Beycuma Cezaevispor-Karamanspor (Özcan Kılıçkeser, Atakan Pamuk, Emre Yılmaz)

Saat 14.30 Fener sahası: Elvanpazarcıkspor-Güvenlikgücüspor (Mehmet Ünlü, Mert Er, Cemal Kenanoğlu)

Saat 13.30 Çatalağzı Ümit Saka sahası: Göbü Gençlikspor-Cumayanı Gençlikspor (Deniz Kardaş, Zabıt Mürşıl, Yusuf Şentürk)

Saat 13.30 Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı: Türkalispor-Ayiçispor (Ahmet Kavşur, Harun Delıacı, Eray Recep Kartal)

Saat 14.00 Karadon sahası: Karadonspor-Mavi Şimşekspor (Emre Kunduracı, Umut Gedik, Muhsin Üstüner)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi