2. Lig Beyaz grupta 16 Ocak’ta başlayan ikinci yarıda Ocak ve Şubat aylarını galibiyet suskunluğuyla geride bırakan Zonguldak Kömürspor, Mart ayıyla birlikte 7 maçlık galibiyet sessizliğini bozdu. Elmas, uğurlu gelen Mart ayında 4 maç daha oynayacak. Kırmızı-Lacivertli takım, 4 maçlık bu periyodu mümkün olduğunca kayıp vermeden geride bırakıp puantajda tırmanışa geçmek istiyor.

Ocak ayında oynadığı Akhisarspor ve Pendikspor maçlarını bir beraberlik, bir yenilgiyle geride bırakan Zonguldak Kömürspor, Şubat ayında 2’si iç saha, 3’ü deplasmanda 5 maç oynadı.

6 Şubat’ta deplasmanda Nazilli Belediyespor maçıyla başlayan Şubat mesaisi, daha sonra 13 Şubat’ta Ankara Demirspor (E), 19 Şubat’ta Eskişehirspor (D), 23 Şubat’ta Karacabey Belediyespor (E), 27 Şubat’ta Şanlıurfaspor (D) maçlarıyla sona erdi.

Kırmızı-Lacivertli takım, 5 maçla geride bıraktığı Şubat ayından 4 beraberlik, 1 yenilgiyle sadece 4 puan çıkardı.

Bu sonuçlar neticesinde Şubat ayını 26 puanla 15’inci sırada geride bırakan Zonguldak Kömürspor, geçtiğimiz Cumartesi günü iç sahada oynadığı Kırklarelispor maçıyla birlikte Mart mesaisine başladı. 3 puanla giriş yapılan Mart ayında 4 maç daha oynanacak. Bu maçlarda sırasıyla 9 Mart Çarşamba günü erteleme maçında Uşakspor (D), 13 Mart Pazar günü 30’uncu haftada Pazarspor (D), 19 Mart Cumartesi günü 31’inci haftada Amed Sportif (E), 23 Mart Çarşamba günü erteleme maçında Kırşehir Belediyespor’la (E) karşılaşılacak.

İki maç üst üstte deplasman maçlarının ardından yine iki maç üst üstte iç saha mücadelesi verecek olan Zonguldak Kömürspor, 14 günlük zaman aralığında 4’er gün arayla oynayacağı bu maçlarda mümkün olduğunca az kayıp yaşayıp puantajda tırmanışını sürdürmek istiyor.

Elmas’ın Mart ayı maç takvimi şöyle:

22.HAFTA (Erteleme): (9 Mart Çarşamba): Uşakspor (D)

30.HAFTA: (13 Mart Pazar): Pazarspor (D)

31. HAFTA: (19 Mart Cumartesi): Amed Sportif (E)

23.HAFTA (Erteleme): (23 Mart Çarşamba): Kırşehir Belediyespor (E)

33. HAFTA: (27 Mart Pazar): BAY

Kırmızı-Lacivertli takım dış sahada 12 puanla 5’nici sırada

14’ÜNCÜ DEPLASMAN SINAVI

Zonguldak Kömürspor, 9 Mart Çarşamba günü Uşakspor maçıyla birlikte bu sezon deplasmanda 14’üncü 3 puan sınavı verecek. Elmas, geride kalan haftalarda dışarıda oynadığı 13 maçtan 3 galibiyet, 6 beraberlik, 4 yenilgiyle 15 puan topladı. Dış sahada en son galibiyetini ilk yarının son haftasında Isparta 32 Spor karşısında alan Zonguldak Kömürspor, bu maçın ardından Akhisarspor (0-0), Nazilli Belediyespor (1-1), Eskişehirspor (0-0), Şanlıurfaspor (1-1) berabere ayrıldı.

Dış sahada üst üstte 5 maçtır mağlup olmayan Zonguldak Kömürspor, bu yönüyle dikkat çeken takımlar arasında yer alıyor. Deplasmanda yenilmezlik serisini Uşakspor’la sürdürmek isteyen Kırmızı-Lacivertli takım, 3 puan getirdiği takdirde mevcut tabloda puanını 32’ye çıkarıp 33 puanla bir basamak üzerinde yer alan Nazilli Belediyespor’un Amed Sportif karşısında yaşayacağı olası puan kaybına göre puantajda bir basamak daha yukarıya yükselecek.

Zonguldak Kömürspor’un Uşakspor’la oynayacağı hafta arasında gruptaki diğer maçlarda Akhisarspor-1922 Konyaspor, Karacabey Belediyespor-Şanlıurfaspor, Eskişehirspor-Kırklarelispor, Isparta 32 Spor-24 Erzincanspor, Ankara Demirspor-Pazarspor, Nazilli Belediyespor-Amed Sportif, Pendikspor-Bucaspor 1928 karşı karşıya gelecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi