Zonguldak’ta, 18-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Nuri Eroğlu Erkek/Kadın Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda 75 kiloda şampiyon olan Birol Aygün, şampiyonluk turuna çıktı. Aygün, önce Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, ardından da Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’i ziyaret etti.

Zonguldak’ın yetiştirdiği önemli boksörler arasında yer alan Birol Aygün, 7 gün süren şampiyonaya Zonguldak Belediyespor Kulübü adına seri başı olarak katıldı. İlk 3 turun ardından çeyrek final, yarı final ve final mücadelesi veren Aygün, hedeflediği şampiyonluğa adım adım koştu. İlk 5 maçlık başarılı performansını finalde Fenerbahçeli rakibi Serhat Güler karşısında da devam ettiren Birol, 2-1’lik galibiyetle altın madalyanın sahibi oldu.

Ev sahibi rolü üstlendiği şampiyonayı birinci tamamlayarak Zonguldak’a büyük gurur yaşatan Birol Aygün, haftanın ilk mesai gününde şampiyonluk turuna çıktı. Aygün, beraberinde antrenörü İshak Tiryaki’yle önce Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ı makamında ziyaret etti. Alan’a, söz verdiği gibi birincilik madalyasını takdim eden Aygün sözünü tutmanın mutluluğunu yaşadı.

Birol Aygün’ü, şampiyona boyunca yalnız bırakmayan, özellikle finallerde protokoldeki yerini alarak destek veren Başkan Alan, büyük bir iş çıkaran Milli boksörle gurur duyduğunu söyledi.

Birol’dan, Ekim ayında katılacağı Dünya Şampiyonası’nda da madalya beklediğini ifade eden Başkan, “Birol Aygün boksta Zonguldak’ın gururudur. Söz verdiği gibi altın madalyayı kazanarak bizleri büyük bir sevince boğdu. Kendisini ve hocamız İshak Tiryaki’yi bir kez daha kutluyorum. Çok güzel maçlar çıkardılar. Final maçı müthişti. Neticede şampiyonluk geldi. Birol’dan beklentimiz, Zonguldak’taki başarısını Dünya şampiyonasına taşıması. Uluslar arası düzeyde alacağı madalya, daha büyük gurur daha yaşatacaktır” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi