Sezon öncesi hazırlık kampında idmanda yaşadığı talihsiz sakatlık üzerine sol el tarak kemiğinde kırık meydana gelen Sinan Ören, 1 aylık aranın ardından Zonguldak’a gelerek takımla çalışmalara başladı.

ZONGULDAK Kömürspor’da Sinan Ören sevinci. Kaptan, sakatlık sürecinin ardından eski sağlığına kavuşarak sahalara geri döndü.

2017-2018 sezonunda geldiği Zonguldak Kömürspor’da 4’üncü sezona giren tecrübeli eldiven, sezon başında Bolu’da yapılan hazırlık kampı sırasında yaşadığı talihsiz sakatlık üzerine sol el tarak kemiği kırılmış, bunun üzerine 16 Eylül’de memleketi Eskişehir’deki Özel Anadolu Hastanesi’nde başarılı bir ameliyat olmuştu. Ameliyatının ardından iyileşme süreci başlayan 1 numara, bir aylık aranın ardından eski sağlığına kavuşarak takıma dahil oldu.

Zonguldak’a dönen tecrübeli kaleci, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda kaleci antrenörü Habip Anapal yönetiminde yapılan antrenmanda meslektaşları Taha Cengiz Demirtaş, Onur Küçük ve Egemen Yaylı’ya dahil oldu.

Uzun aradan sonra sahalara dönen Sinan’ın antrenmanlara başlaması hem teknik ekip, hem de takım içinde büyük sevinç oluşturdu. Sinan’la birlikte farklı bir havaya bürünen ve özellikle 1 numaralı mevkide eli daha da güçlenen Zonguldak Kömürspor’da bundan sonraki süreçte kalede rekabet kendini gösterecek.

Sinan’ın geri dönmesiyle birlikte kafalarda işte bu soru belirdi

TAHA MI, SİNAN MI?

Sezonu Sinan Ören’le açan fakat tecrübeli eldivenin hesapla olmayan sakatlığı üzerine Ümraniyespor’dan Taha Cengiz Demirtaş’ı transfer ederek kalede oluşan açığı kapatan Zonguldak Kömürspor’da kalan haftalarda en büyük rekabet 1 numaralı mevkide yaşanacak.

İlk 5 haftalık performansıyla Sinan’ı aratmayan Taha’nın performans yönünden iyi bir noktada olması ikili arasındaki rekabet boyutunu yüzde yüzlere çıkacak.

Bu arada takıma dahil olsa da hem fizik-kondisyon, hem de antrenman yönünden meslektaşlarından epey bir geride olan Sinan’ın eski formunu yakalaması en az 2-3 haftayı bulacak. Bu süreçte eldivenler yine Taha’da olacak. İki başarılı kaleci arasındaki asıl rekabet, Sinan’ın tam anlamıyla formunu yakalamasıyla başlayacak. Kalede son 3 sezondur yaşanmayan rekabetin bu sezon kendini gösterecek olması kırmızı-lacivertli takıma başarılı olarak yansıyacak.

 Zonguldak Kömürspor’da son 3 yıldır kaleyi koruyan Sinan Ören’in takıma katılması, toparlanma süreci yönünden takıma büyük fayda sağlayacak. Ağabey rolüyle genç futbolculara öncülük edecek 1 numara, teknik direktör Mustafa Dalcı’nın hem antrenmanlarda, hem maçlarda diğer bir yönden yardımcısı olacak.

Sinan, Kömürspor’la ilk sezon 29, ikinci sezon 25, üçüncü sezon 26 olmak üzere toplamda 80 resmi maçta görev alırken, 7 bin 31 dakikalık performans sergiledi.

Öte yandan, ilk kez kalesini koruduğu Zonguldak Kömürspor’da ilk 5 haftayı geride bırakan Taha, kısa bir süre önce ŞAFAK Spor’a verdiği röportajda Sinan Ören’le oluşacak rekabet için, “Futbolda talihsiz sakatlıklar var. Herkesin başına gelebilir. Sinan ağabey değerli bir insan. Bu meslekte tecrübeli bir ağabeyimiz. Dönüşte aramızda tatlı bir rekabet olacak. O da ben de inşallah daha iyi yerlere geliriz. Biz çalışıp görev bekleyeceğiz. Son karar hocamızın olacak” şeklinde ifadelerde bulunmuştu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi